De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Opinie: Waarom ik Pokémon GO heb ingeruild voor een fitnesstracker

Erwin Vogelaar
10 april 2017, 21:11
4 min leestijd
Opinie: Waarom ik Pokémon GO heb ingeruild voor een fitnesstracker

Het heeft even geduurd, maar ik ben met Pokémon GO gestopt. Dat komt door de game zelf, maar ook omdat ik nu een alternatief heb.

Lees verder na de advertentie.

Met Pokémon GO gestopt

Als ik mensen vertel dat ik ben gestopt met Pokémon GO, reageren ze geschokt. Hoewel er nog een flinke groep spelers bestaat, leek ik voor velen de laatste fanatieke Pokémon GO-speler. Mogelijk herken je jezelf daar ook in, als je nog op zoek bent naar die laatste beestjes om je collectie compleet te maken. Maar met 200 Pokémon op zak is het gedaan. Mijn collectie is niet compleet, maar dat is prima.

Pokémon GO Plus

Eerlijk is eerlijk: dit is niet de eerste keer dat ik ben gestopt met spelen. Al eerder heb ik een maand lang de game niet aangeraakt. Pas toen de Pokémon GO Plus uitkwam ging ik weer aan de slag. Toen wel op een hele andere manier. De Plus maakt het mogelijk om Pokémon te vangen, eieren uit te broeden en candy voor m’n buddy te verdienen, zonder constant m’n smartphone erbij te pakken. Omdat ik al veel loop, was dit een manier om die wandelingen leuker te maken. Toen ik een paar maanden geleden mijn Plus per ongeluk in de trein had laten vallen en daar pas te laat achter kwam, heb ik direct een nieuwe gekocht.

pokémon go gestopt

Maar toen er een sloot nieuwe Pokémon werd toegevoegd, veranderde alles weer. Want hoewel de Pokémon GO Plus aangeeft als je tegen een nieuwe Pokémon aanloopt, heb je de meeste kans om je collectie te vullen door naar je smartphone te kijken om te zien welke Pokémon er in de buurt zijn. Daardoor greep ik toch weer constant naar m’n smartphone. Dat duurde enkele weken, waarna de game weer over ging op eieren broeden en lopen voor m’n buddy. Zo nu en dan een Gym aanvallen voor wat muntjes om een incubator mee te kopen, om vervolgens na kilometers lopen weer drie Pokémon te krijgen die ik allang heb.

Nieuwe features

Wat daarnaast tegenstaat bij het spelen van Pokémon GO, is dat de game na negen maanden nog steeds hetzelfde is. Er zijn wel veel kleine aanpassingen gedaan, maar in de basis verandert er niets. Dit terwijl maker Niantic maar blijft beloven dat er echt verandering op komst is. Ondertussen wordt bijvoorbeeld wel de kledingwinkel enorm uitgebreid. Hierdoor kun jij je muntjes uitgeven aan een veel te dure nieuwe hoed. Niantic is meer bezig met het verzamelen van je geld, dan het leuker maken van de game. De gym-gevechten zijn bijvoorbeeld erg saai en we kunnen nog steeds niet ruilen of tegen elkaar vechten. Het sociale element van zomer 2016, waarin we allemaal naar buiten gingen, is niet vervangen door een nieuwe vorm van samenspelen.

pokémon go gestopt

Dit voelt frustrerend en is de reden voor veel spelers om de handdoek in de ring te gooien. Dit is ook een van de redenen waarom de game weer opleeft tijdens evenementen, want dan gebeurt er eindelijk iets nieuws. De kans is groot dat ook ik tijdens zulke evenementen, zoals Pasen volgende week, de app en de Plus er weer tijdelijk bij pak. En niet doorvertellen, maar stiekem draai ik nog elke dag nog een keertje aan een Poké Stop om die verrekte evolutie items te pakken te krijgen. Sowieso blijf ik de game goed in de gaten houden, maar echt actief spelen zit er voorlopig niet meer in. Dat komt ook omdat ik nu een alternatief heb.

Alternatief

Mijn alternatief is geen andere game. Het is iets veel saaiers, want ik heb nu een fitnesstracker om m’n pols. Sinds de dag dat ik deze band heb geïnstalleerd, heb ik Pokémon GO niet meer gespeeld. Ik gebruikte Pokémon GO om lopen leuker te maken, maar het ging steeds meer afleiden van de daadwerkelijke wandelingen. Nu wordt alles automatisch bijgehouden. Ik hoef niet elke zoveel meter op een knopje te drukken om mijn doel van 10.000 stappen per dag te halen. Een oplopend getal is minder spannend dan achter een Charizard aanrennen, maar dat is prima.

Het is goed mogelijk dat Niantic mij en andere spelers weer terug weet te winnen met de juiste updates. Tot dan staan er elke dag 10.000 stappen op me te wachten. Got to walk ‘m all. Bijkomend voordeel: de accu van m’n smartphone gaat veel langer mee.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu