In deze steden vind je nu Pokémon die normaal niet in Europa zitten

Erwin Vogelaar
5 augustus 2017, 13:20
2 min leestijd
In deze steden vind je nu Pokémon die normaal niet in Europa zitten

De komende weken vind je in Nederlandse steden Pokémon die normaal niet in Europa te vinden zijn. Zo vang je nu in Pokémon GO Kangaskhan en andere bijzondere beestjes.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Kangaskhan

Pokémon GO-maker Niantic kondigde vorige week aan verschillende Europese evenementen uit te stellen. Als goedmaker zouden regiospecifieke Pokémon plots in andere steden opduiken. Vanaf vandaag is het zover. Onder andere Kangaskhan en Unown verschijnen de komende weken in verschillende Nederlandse plaatsen.

In Nederland moet je naar Amsterdam, Leidschendam of Zoetermeer om Pokémon uit onder andere de Verenigde Staten en Azië te vangen. Normaal vind je deze Pokémon enkel in deze continenten, dus het is de moeite waard om een bezoekje te maken.

pokémon go Kangaskhan

Niantic is wel onduidelijk in waar je de Pokémon exact vindt en hoe groot de kans is dat je ze tegenkomt. De actie duurt tot 21 augustus, dus je hebt nog even de tijd. Ben je vandaag bijvoorbeeld op de Canal Parade in Amsterdam, dan kan het dus lonen om even Pokémon GO te openen.

Belgische spelers hebben pech, want geen enkele Belgische stad doet mee met deze actie. Ben je op vakantie in een van de buurlanden, dan heb je wel geluk. In onder andere Frankrijk, Duitsland, en Spanje doen verschillende steden mee. Voor een overzicht neem je een kijkje in de lijst met bijna vijftig steden.

Het evenement in Amstelveen

Aanvankelijk zou er op 12 augustus een evenement plaatsvinden in Amstelveen, waar onder andere deze regiospecifieke Pokémon moesten opduiken. Dit evenement is uitgesteld tot de herfst. Dit komt doordat een soortgelijk evenement in Chicago een paar weken geleden volledig in de soep liep. Zowel de telefoonnetwerken als de servers van Pokémon GO konden de vraag niet aan.

Aangezien winkelcentrum Stadshart Amstelveen de plek was voor dit evenement, lijkt dit ons ook de meest logische locatie om de komende weken de regiospecifieke Pokémon te vinden. Want hoewel Niantic in zijn communicatie vaker Amsterdam noemt, wordt daar meestal Amstelveen mee bedoeld.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu