De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Niantic belooft nieuwe coöperatieve gameplay voor Pokémon GO

Erwin Vogelaar
8 april 2017, 13:42
2 min leestijd
Niantic belooft nieuwe coöperatieve gameplay voor Pokémon GO

Niantic voegt deze lente een nieuwe Pokémon GO multiplayer toe aan de game. Specifiek gaat het om coöperatieve gameplay voor de ruim 65 miljoen spelers.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO multiplayer

Pokémon GO-maker Niantic belooft al tijden nieuwe gameplay voor de game. Specifiek de mogelijkheid om tegen elkaar te vechten en monstertjes te ruilen. De gamemaker zegt nu deze lente hier eindelijk wat aan te doen. Onderdeel van een komende update is namelijk “nieuwe coöperatieve sociale gameplay”. Wat dit exact betekent is niet duidelijk. Tegen elkaar vechten en ruilen valt namelijk niet direct onder coöperatief spelen. Wellicht komt er een nieuwe manier om gyms aan te vallen of de mogelijkheid om samen items te vinden?

pokémon go multiplayer

In een blog laat Niantic weten dat de game elke maand door meer dan 65 miljoen spelers wordt gespeeld. Dit klinkt als een hoog getal, maar als een speler de game één keer per maand opstart wordt dit dus ook al meegerekend. Het is in ieder geval duidelijk dat Niantic met het mooiere weer mensen weer aan het spelen wil krijgen. Pokémon GO was in de zomer van 2016 zo’n grote hit, omdat het mooi weer was en men graag naar buiten ging. Die hype zal de game nooit meer terugkrijgen, maar met nieuwe gameplay kan Niantic in ieder geval een deel van zijn verloren spelers verleiden om terug te keren.

Afgelopen week won Pokémon GO de BAFTA voor ‘Best Mobile and Handheld Game’. “Elke award die Pokémon GO heeft gewonnen getuigt van de geweldige gemeenschap die de game heeft”, schrijft Niantic. “We hebben nog niet de kans gehad om iedereen te bedenken voor deze prijzen, dus accepteer alsjeblieft een collectief bedankt van iedereen bij Niantic en onze partners van The Pokémon Company.” Hopelijk zal Niantic in de toekomst meer luisteren naar deze gemeenschap en betere updates toevoegen dan de mogelijkheid om dure hoeden te kopen.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Niantic
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's