Officiële release Pokémon GO in Nederland loopt vertraging op

Erwin Vogelaar
9 juli 2016, 9:57
2 min leestijd
Officiële release Pokémon GO in Nederland loopt vertraging op

Hoewel er al manieren zijn om nu Pokémon GO in Nederland en België te spelen en velen daar gebruik van maken, is de app nog niet officieel in de Play Store te downloaden. Dat gaat waarschijnlijk ook nog wel even duren.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Nederland

Pokémon GO is nu al een hit. Niet alleen is de game in de landen waar het officieel te verkrijgen is naar de top van de ranglijsten gestegen, maar ook de servers kunnen de vraag nauwelijks aan. Ontwikkelaar Niantic wilde de app per land uitrollen, om zo de last op de servers minimaal te houden. Mensen die uitkeken naar de game lieten zich echter niet door die restricties tegenhouden en hebben de app gewoon gedownload ongeacht het land waar ze wonen.

In ons artikel lees je hoe je Pokémon GO kunt downloaden. Maar omdat de servers de vraag nu al niet aan kunnen, vertraagt de gamemaker de wereldwijde uitrol. Nederland en België moeten dus ook nog wat langer wachten totdat de servers weer vlot werken.

pokemon go nederland

Het zijn niet de enige problemen die Pokémon GO ondervindt. Veel gamers die halsreikend uitzagen naar de release van de game zijn boos dat Pokémon GO nog niet werkt met Android 7.0 (Nougat). Ook zorgt de app voor allerlei ongemakkelijk situaties in de wereld. In Pokémon GO moeten spelers naar buiten om op Pokémon te jagen, maar hier lopen ze plekken binnen waar ze niet horen te komen, zoals politiestations en begraafplaatsen. Spelers vinden zelfs meer dan Pokémon tijdens het zoeken. Ook worden spelers gewaarschuwd om vooral geen Pokémon te zoeken tijdens het autorijden.

Ondanks de opstartprobleempjes is de game een hit. Het succes heeft ook effect op Nintendo. Na de lancering van de game in enkele landen stegen de aandelen van Nintendo na één nacht al met tien procent. Nintendo heeft het de afgelopen tijd wat moeilijker gehad, na de tegenvallende verkopen van de Wii U-spelcomputer. Het Japanse bedrijf houdt historisch zijn gamemerken altijd dichtbij zijn eigen spelcomputers, maar nu worden de Nintendo-merken ook losgelaten op smartphones. Later dit jaar verschijnen er ook smartphone-games in de Fire Emblem- en Animal Crossing-series.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu