Dit is waarom Pokémon GO onspeelbaar was rond de launch
Erwin Vogelaar

Rond de lancering was Pokémon GO onspeelbaar. Dat kwam logischerwijs door de populariteit van de game en de servers die de vraag niet aankonden, maar nu heeft Niantic details gedeeld over wat er exact mis ging.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pokémon GO onspeelbaar

Weet je de zomer van 2016 nog? Toen bracht Nianctic Pokémon GO uit en renden we massaal de straat op om virtuele beestjes te vangen. Tenminste, als de servers het hielden. De game had in de weken na de lancering namelijk veel problemen, waardoor het vaak onspeelbaar was. Niantic heeft op het evenement Game Developers Conference in San Francisco een boekje opgedaan over wat er nou exact mis ging.

Tijdens een presentatie vertelde Ed Wu van Niantic hoe zijn team besloot hoeveel serverruimte er nodig was. Hiervoor werd gekeken naar het aantal spelers en de groei van andere populaire mobiele games. Toen het team hierdoor een beeld kreeg van het verwachte netwerkverkeer, is dit getal met vijf verdubbeld om er zeker van te zijn dat eventuele onverwachte extra populariteit opgevangen kon worden.

pokémon go onspeelbaar

Wu heeft deze cijfers vervolgens doorgegeven aan Google, waar daar zouden de servers van de game opgezet worden. Toen de game vervolgens werd gelanceerd in Australië en Nieuw Zeeland ging het al direct mis. In de eerste uren was er in die landen al meer netwerkverkeer dan het team voor de hele wereld had verwacht. “Toen wisten we dat we iets bijzonders in handen handen”, vertelt Wu. Op het populairste moment was het netwerkverkeer rond de game vijftig keer zo hoog als het team aanvankelijk gedacht had.

Blijkbaar onderschatte Niantic de populariteit van Pokémon, want nog weken na de launch werd de game geplaagd door serverproblemen. Door een combinatie van extra servers en dalende interesse is de game gestabiliseerd. Pokémon GO is inmiddels al meer dan 650 miljoen keer gedownload. Recentelijk zijn er meer dan tachtig nieuwe Pokémon toegevoegd.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.