De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Pokémon GO Plus uitgesteld tot september

Erwin Vogelaar
27 juli 2016, 19:46
2 min leestijd
Pokémon GO Plus uitgesteld tot september

De Pokémon GO Plus komt iets later dan aangekondigd. Daarnaast is de Pokémon GO-app inmiddels meer dan vijftig miljoen keer gedownload in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Plus uitgesteld

Om het spelen van Pokémon GO een stukje makkelijker te maken, zou er in juli nog de Pokémon GO Plus uitgebracht worden. Dit armbandje trilt als er een Pokémon in de buurt is en laat je de beestjes zelfs vangen zonder dat je smartphone uit je zak gehaald hoeft te worden. Je zult echter wat langer moeten wachten, want de armbandjes komen niet eerder uit dan komende september. Dit heeft Nintendo bevestigd.

Pokémon GO plus uitgesteld

Heb je de armband al gereserveerd dan heb je de keuze om deze reservering te annuleren of om gewoonweg te wachten tot de Pokémon GO Plus verzonden wordt. Nederlandse webwinkels die de accessoire verkopen hebben de release datum inmiddels ook op onbekend gezet. De accessoire is gewild, want op dit moment is de game alleen te spelen met de app. Hierdoor moet je niet enkel constant met je smartphone in je hand lopen, maar gaat je accu ook razendsnel leeg. Pokémon GO Plus wordt via bluetooth met je toestel verbonden en neemt veel functies over. Zo hoef je geen Poké Balls meer te gooien naar Pokémon die je al in je Pokédex hebt zitten.

De reden voor het uitstel is niet duidelijk. Mogelijk moet de app nog klaargemaakt worden of wil Nintendo direct aan de grote vraag kunnen voldoen. Inmiddels is de app namelijk meer dan vijftig miljoen keer gedownload in de Play Store en daar had Pokémon GO maar negentien dagen voor nodig. Dit blijkt uit cijfers van Sensor Tower. Wereldwijd zou de app zo’n 75 miljoen keer gedownload zijn, waarvan 50 miljoen via de Play Store gebeurd is. Even ter vergelijking: Slither.io had 81 dagen nodig voor vijftig miljoen wereldwijde downloads in de Play Store.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu