Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Wat betaalde Pokéstops in Pokémon GO voor jou betekenen

Thomas Haenen
14 juli 2016, 13:23
2 min leestijd
Wat betaalde Pokéstops in Pokémon GO voor jou betekenen

Pokémon GO krijgt gesponsorde locaties, zo heeft ontwikkelaar Niantic laten weten. Bedrijven kunnen tegen betaling een PokéStop laten opzetten, waar spelers bijzondere items kunnen krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Elk bedrijf een eigen Pokéstop

“Sinds de release van Pokémon GO zijn we op zoek naar verschillende inkomstenbronnen,” aldus Niantic-ceo  John Hanke in een gesprek met de Financial Times. “Er is zeker potentieel voor reclame of andere samenwerkingen om gebruikers naar specifieke gebouwen en locaties te lokken.”

Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, zegt dus actief te kijken naar het toevoegen van PokéStops tegen betaling. Gebruikers kunnen naar een PokéStop gaan om nieuwe voorwerpen te krijgen. Op dit moment worden deze locaties nog willekeurig bepaald door het spel, gebaseerd op locatiedata die Niantic verzameld heeft. Cafés, restaurants en winkels die willekeurig een PokéStop toegewezen hebben gekregen op hun locatie zeggen sinds de release van de game veel nieuwe klanten te verwelkom. Daarmee is het voor bedrijven die nu nog buiten de boot vallen aantrekkelijk om zelf ook zo’n locatie toe te voegen.

Wat is Pokémon GO?
8 tips om Pokemon GO-meester te worden

Zo gaat je accu langer mee terwijl je Pokémon Go speelt

pokemon go apk

Bedrijven zullen waarschijnlijk een vast bedrag moeten betalen voor elke klant die via Pokémon GO Pokéstops over de vloer komt. Om wat voor bedragen het gaat, en wanneer de nieuwe optie voor adverteerders aangeboden wordt, is echter nog onbekend.

Ingress, een eerdere locatiegebaseerde game van Niantic, bood bedrijven lange tijd dezelfde opties. Verschillende Amerikaanse ketens betaalden Niantic om portals in hun winkels te plaatsen. Spelers konden die locaties vervolgens veroveren.

Pokémon GO spelen in Nederland

Pokémon GO is sinds vorige week beschikbaar in een beperkt aantal landen, en is in korte tijd een monsterlijk succes gebleken. Hoewel de game hier officieel nog niet beschikbaar is, kun je via een omweg Pokémon GO downloaden. Spelers moeten  met het spel  de echte wereld in om Pikachu, Clefairy, Diglet en andere bekende Pokémon te vangen. Een Nederlandse Pokémon GO releasedatum is nog onbekend.

Update: Pokémon GO is nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu