De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pokémon GO blijft populair in Nederland met half miljoen spelers

Thomas Haenen
17 oktober 2017, 12:34
1 min leestijd
Pokémon GO blijft populair in Nederland met half miljoen spelers

Pokémon GO is nog altijd één van de populairste games van Nederland, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Het spel telt hier honderdduizenden spelers.

Lees verder na de advertentie.

Grote Pokémon GO populariteit Nederland

Ruim 290.000 Nederlanders van 12 jaar of ouders spelen dagelijks Pokémon GO, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper. In totaal zijn er 560.000 consumenten die de app minstens één keer per week openen. Het onderzoek werd deze zomer uitgevoerd, ongeveer een jaar na de introductie van de game.

De verwachting is dat de cijfers nu wel ietsje lager liggen, omdat het spel het doorgaans beter doet in de zomermaand als het voor spelers makkelijker is om buiten actief te zijn. Ook vond de meting enkele weken na de introductie van tientallen nieuwe Pokémon plaats, waardoor veel Nederlanders naar het spel terugkeerden.

Pokémon GO populariteit Nederland

Toch heeft ontwikkelaar Niantic waarschijnlijk weinig te klagen. Met cijfers als deze behoort Pokémon GO tot de populairste Android-games van Nederland. Het spel prijkt ook nog altijd hoog in de Play Store-hitlijsten. Inmiddels zouden miljoenen Nederlanders de app al hebben geïnstalleerd en geprobeerd, al is onduidelijk hoeveel daarvan de app nog altijd op hun smartphone hebben staan.

De ontwikkelaar doet er inmiddels alles aan om spelers actief te houden. Zo vond er dit weekend in Amstelveen een Pokémon GO-event plaats, waar spelers zeldzame monsters konden bemachtigen. Eind oktober verschijnt tevens een grote Halloween-update. Die introduceert, naast verschillende speciale items en acties, ook de volgende generatie Pokémon. In totaal worden er zo’n tachtig nieuwe monsters toegevoegd, waaronder bekende namen als Mudkip, Gardevoir en Skitty.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Telecompaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu