Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Pokemon GO 100 miljoen keer gedownload’

Thomas Haenen
2 augustus 2016, 12:02
2 min leestijd
‘Pokemon GO 100 miljoen keer gedownload’

Pokémon GO is al meer dan honderd miljoen keer gedownload, waarmee het één van de populairste apps aller tijden is. De game heeft bovendien in recordtijd de magische grens gepasseerd.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO recordcijfers

Het spel van Niantic en Nintendo wist in minder dan een maand meer dan honderd miljoen downloads te vergaren, zo blijkt uit onderzoek van App Annie. Pokémon GO is beschikbaar sinds 6 juli en heeft in korte tijd een groot aantal records gebroken. Het gaat om een combinatie van Android- en iOS-downloads, al maakte hetzelfde onderzoeksbureau vorige week al bekend dat de Android-versie toen al de vijftig miljoen downloads doorbroken had.

pokemon go apk

Het bedrijf deelde nog enkele andere cijfers die het monsterlijke succes van de game duidelijk maken. Pokémon GO behaalde vijftig miljoen downloads op Android in negentien dagen na de release, sneller dan elke andere app. Color Switch en Slither.io, de nummers twee en drie, hadden respectievelijk 77 en 81 dagen om die aantallen te bereiken. Daarnaast maakte Apple onlangs al bekend dat Pokémon GO recordcijfers heeft neergezet: in zijn eerste week werd het spel meer gedownload dan elke andere app ooit.

Pokémon GO omzet

Pokémon GO is daarmee nog niet de populairste mobiele game aller tijden, maar het spel komt aardig in de buurt. Opmerkelijk is dat het succes van het spel vooralsnog niet ten koste van andere games lijkt te zijn.

De ontwikkelaars van het spel zouden inmiddels tien miljoen dollar per dag verdienen, terwijl de omzet van Candy Crush Saga, Clash of Clans en andere populaire titels niet of nauwelijks is afgenomen sinds de release. Dat suggereert dat Niantic en Nintendo een nieuwe groep gebruikers hebben aangeboord met de release van het spel. Andere apps zagen kort na de release van Pokémon GO een kleine daling, maar inmiddels zitten ze weer op het oude niveau.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu