1 jaar Pokémon GO: dit heeft het tweede jaar in petto

Erwin Vogelaar
10 juli 2017, 19:23
4 min leestijd
1 jaar Pokémon GO: dit heeft het tweede jaar in petto

Pokémon GO bestaat 1 jaar en de game wordt nog steeds gespeeld. In ons laatste artikel rond deze verjaardag kijken we vooruit naar jaar twee. Hoe ziet de toekomst eruit?

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO toekomst: jaar twee

We hebben teruggekeken naar het eerste jaar van Pokémon GO en mensen gesproken die nu nog bijna elke dag op pad gaan. In ons derde en laatste artikel rond de eerste verjaardag van deze bijzondere game blikken we vooruit. Waar blijven die beloofde nieuwe functies?

Langzame uitrol

Niantic-ceo John Hanke stelt tegenover The Verge dat de game zes maanden achterloopt op schema. Dit komt voornamelijk doordat Niantic veel tijd heeft gestoken in het draaiende houden van de game. Er was gewoonweg geen tijd voor toevoegingen.

Er is nog een reden waarom nieuwe geplande functies zijn vertraagd. Niantic is namelijk aan de slag gegaan met toevoegingen die niet in de planning stonden, maar waar spelers wel om vroegen. Hier is de nieuwste update een voorbeeld van. Deze volledige herstructurering van gyms en de toevoeging van raids is Niantics poging om de game ook in jaar twee relevant en leuk te houden.

Nieuwe functies

De geplande functies waar spelers al het hele jaar op wachten komen er in jaar twee toch echt aan. Zo krijgt Pokémon GO dit jaar eindelijk een ruilfunctie en wordt het mogelijk om met je verzamelde beestjes tegen elkaar te vechten.

Actieve spelers die wij hebben gesproken, hebben nog meer ideeën voor toevoegingen. Zo horen we van de meeste spelers dat ze opdrachten of quests willen. Bijvoorbeeld dat je een aantal Pidgey’s binnen een bepaalde tijd vangt voor een beloning. Menig speler hoopt ook dat Team Rocket een rol gaat spelen. Bijvoorbeeld dat je moet strijden om je sterkste Pokémon terug te krijgen van deze slechteriken.

pokemon go toekomst

Tevens hoopt men dat Niantic de locatiegebonden Pokémon eens op vakantie laat gaan. Op dit moment zijn bepaalde Pokémon alleen in continenten buiten Europa te vangen, maar met de ruilfunctie wordt dit probleem waarschijnlijk opgelost. Tenminste, als het ruilen zo makkelijk gaat als men hoopt. Als de mogelijkheid om beestjes te ruilen namelijk slecht wordt geïmplementeerd, dan kan dit de hele balans van de game verpesten.

Meer Pokémon

Het belangrijkste onderdeel voor het tweede jaar van Pokémon GO blijft nieuwe Pokémon. De spelers die wij hebben gesproken, stellen stuk voor stuk dat ze doorspelen omdat hun collectie nog niet compleet is. Als Niantic nieuwe beestjes blijft toevoegen, spelen zij dus waarschijnlijk wel door. Gelukkig is er geen kans dat de Pokémon snel opraken.

pokémon go toekomst

Aanvankelijk was namelijk enkel de eerste generatie Pokémon in de game te vangen. Afgelopen februari werd daar de tweede generatie aan toegevoegd. Er bestaan inmiddels echter al zeven generaties Pokémon waarvoor er in totaal meer dan achthonderd beestjes zijn bedacht. Als Niantic die blijft toevoegen, heb je voorlopig wel wat te doen.

En vergeet niet de speciale beestjes waar al zolang vraag naar is. De legendarische Pokémon worden in jaar twee op een of andere manier onderdeel van de game. Waarschijnlijk via live evenementen.

ARKit

Het zal je niet ontgaan zijn, dat de toekomst van Pokémon GO er op iOS een stukje mooier uit gaat zien dan op Android. Via ARKit ziet de game er in augmented reality vanaf iOS 11 er veel realistischer uit. De Pokémon blijven staan op de juiste plek en ook ballen gedragen zich juist. Verschillende open source-projecten proberen nu hetzelfde voor elkaar te krijgen op Android, maar zo goed als ARKit worden is heel erg moeilijk.

Maar wees eerlijk: wie speelt er nou nog in de AR-modus? Waarschijnlijk is dat met ARKit weer hetzelfde verhaal. Leuk voor enkele keren, maar daarna wordt deze modus uitgezet omdat het vangen van Pokémon toch net iets sneller en soepeler gaat zonder augmented reality. Tevens vraagt deze modus waarschijnlijk een hoop van de accu. Hoewel het absoluut jammer is dat Android niet dezelfde upgrade in ar krijgt, zijn we er dus niet rouwig om.

→ Lees ook: Apple streeft Google voorbij op het gebied van augmented reality

Ook zonder ARKit heeft Pokémon GO op Android nog genoeg potentie voor groei en we zijn benieuwd hoe het tweede jaar van de game eruit ziet. We zijn voornamelijk nieuwsgierig of de game dit jaar eindelijk eens echte concurrentie krijgt, want vooralsnog moeten we het met Garfield GO doen en daar is Niantic in ieder geval nog niet bang voor. Terecht, want die game is zo droevig als een maandag zonder lasagne.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu