Pokémon GO-spelers woest door sluiting tracking-apps

Erwin Vogelaar
31 juli 2016, 19:18
2 min leestijd
Pokémon GO-spelers woest door sluiting tracking-apps

De nieuwste update van Pokémon GO heeft ervoor gezorgd dat verschillende trackingwebsites en -apps niet meer werken. Hierdoor kunnen spelers geen bijzondere Pokémon meer vinden.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO-trackers

Vanmorgen verscheen er een flinke update voor Pokémon GO met voornamelijk veel kleine verbeteringen. Opvallend was dat de voetstapjes, waardoor je kunt zien of een Pokémon dichtbij is, compleet zijn verdwenen. Geen probleem denk je wellicht, want er zijn verschillende websites en apps waarmee je in de gaten kunt houden waar een Pokémon verschijnt. Helaas zijn die diensten nu ook ten einde. Waarschijnlijk heeft Pokémon GO-maker Niantic er voor gezorgd dat deze websites en apps geen toegang meer krijgen tot de data uit Pokémon GO.

pokemon go-trackers

In een interview met Forbes eerder deze week, noemde John Hanke, ceo van Niantic, deze tracking-diensten namelijk een vorm van valsspelen. Hij dreigde toen al dat deze diensten in de toekomst mogelijk niet meer zullen werken en die toekomst kwam sneller dan iedereen had kunnen denken. Een van de bekendste Pokémon GO-trackers is PokéVision. Op Twitter hebben de makers van PokéVision laten weten dat ze op dit moment de wensen van Niantic en Nintendo zullen respecteren, maar dat ze hopen dat er in de komende dagen toch nog wat gebeurt.

Spelers zijn woest om de beslissing van Niantic en dat laten ze duidelijk weten in de Pokémon GO-subreddit en op social media. Het probleem is niet zozeer dat de tracking-diensten buitengesloten worden, maar dat Niantic geen werkend alternatief aanbiedt. Het voetstapjessysteem werkte tijdens de eerste week van de app prima, maar al snel stopte dit systeem met werken en nu heeft Niantic de voetstapjes volledig verwijderd. Hierdoor is het op dit moment bijna onmogelijk om specifieke Pokémon in de buurt te vinden. Je moet nu maar geluk hebben dat er tussen alle Rattata’s en Pidgey’s een Pikachu of een Snorlax zit.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Bron: Polygon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu