De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo werken Nintendo’s nieuwe Pokémon-games samen met je Android

Lars Paymans
30 mei 2018, 11:11
2 min leestijd
Zo werken Nintendo’s nieuwe Pokémon-games samen met je Android

Na de enorme hype van Pokémon GO gaat Nintendo de eerstvolgende Nintendo Switch-game van Pokémon nauw laten samenwerken met je Android-toestel. Ook komt er in juni een nieuwe Android-game met de populaire monstertjes uit.

Lees verder na de advertentie.

Vannacht onthulde The Pokémon Company zijn plannen voor de rest van het jaar. Beide games hebben een link met Android.

Pokémon Quest

Dat begint met Pokémon Quest, een nieuwe game die in juni gratis te downloaden is. In Quest zien Pokémon er net wat anders uit dan je gewend bent, omdat het hele spel zich afspeelt op Tumblecube Island. Zoals de naam al zegt bestaat alles hier uit kubussen, en dat geldt ook voor Pokémon.

In Pokémon Quest verzamel je een team van drie monsters, die je vervolgens tegen andere teams laat vechten. Dit werkt anders dan Pokémon-veteranen gewend zijn: in plaats van tactische gevechten tik je op een balk om de aanvalsmeter te vullen, doe je dit niet, dan spelen de gevechten zich automatisch af.

Op die manier speel je levels uit, verzamel je voorwerpen en maak je jouw team steeds wat sterker. Pokémon Quest is gratis te spelen maar bevat ook in-app aankopen. De exacte releasedatum is nog niet bekend.

Pokémon Let’s GO Pikachu en Eevee

De grote aankondiging van de avond was echter Pokémon: Let’s GO Pikachu en Pokémon: Let’s GO Eevee, een nieuwe game voor de Nintendo Switch die de klassieke Pokémon-spellen combineert met Pokémon GO. Alle Pokémon die je in GO hebt gevangen, kun je dan ook meteen overzetten als het spel op 16 november verschijnt voor de Nintendo Switch.

Het spel is gebaseerd op Pokémon Yellow uit 1998, en verschijnt tegelijk met de Pokéball Plus; een fysieke bal waarmee je Pokémon kunt vangen door een gooibeweging te maken. Deze Pokéball kun je ook aan je iPhone koppelen, zodat je er Pokémon GO mee kunt spelen. Ook dit accessoire verschijnt in november.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu