De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Polaroid combineert camera met Android-smartphone #CES2012

Redactie
11 januari 2012, 18:45
1 min leestijd
Polaroid combineert camera met Android-smartphone #CES2012
Polaroid combineert camera met Android-smartphone #CES2012

De opkomst van smartphones heeft ertoe geleid dat er steeds minder losse camera’s worden verkocht. “Als we ze niet kunnen verslaan dan kunnen we maar beter met ze meedoen”, heeft de bekende cameramaker Polaroid misschien wel gedacht. Op de elektronicabeurs CES in Las Vegas heeft het bedrijf een point-and-shoot camera laten zien met een ingebouwde Android-smartphone. Het apparaat heeft een 16 megapixel camera met 3x optische zoom en kan ook 720p HD-video schieten. Het geheel draait op een verouderde versie van Android.

Welke versie van Google’s mobiele besturingssysteem wordt meegeleverd is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk gaat het om Android 2.2 Froyo kijkend naar de icoontjes en de notificatiebalk. De achterkant van de Polaroid SC1630 Smart Camera is een 3.2 inch touchscreen. Wat de resolutie is en wat voor processor er inzit is nog niet bekend. Wel kan het interne geheugen van 512 MB worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. Wi-Fi en Bluetooth zijn ook aanwezig, zodat je gemaakte foto’s direct kunt uploaden.

Lees verder na de advertentie.

De adviesprijs van de camera met Android-smartphone is 299 dollar. Het is nog niet bekend of dit apparaat ooit in Nederland op de markt zal komen. Met een dikte van 18,5 mm is het nog maar de vraag of je de Polaroid SC1630 Smart Camera wel in je broek wilt hebben.

Polaroid SC1630 Smart Camera
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu