De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Politie ontevreden over Galaxy S5 als diensttelefoon

Jarno Stinissen
21 april 2016, 12:31
2 min leestijd
Politie ontevreden over Galaxy S5 als diensttelefoon

De Samsung Galaxy S5 is al een tijdje de diensttelefoon waar alle Nederlandse politieagenten mee worden  uitgerust. Het AD meldt vandaag dat agenten niet te spreken zijn  over de prestaties van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Agenten met Galaxy S5 problemen

Sinds  medio 2015 krijgen alle politieagenten in Nederland een zwaar beveiligde Galaxy S5 als diensttelefoon. Door de inzet van deze smartphone  behoort het ouderwetse papierwerk tot het verleden. Nu de toestellen al een tijdje uit zijn en doordat de beveiliging én meegeleverde politiesoftware erg zwaar is, lijkt het toestel bij de meeste agenten op zijn retour. Agenten klagen namelijk massaal over de matige accuduur, waardoor het toestel in sommige gevallen  niet het einde van de dienst haalt.

samsung galaxy s5 lollipop

Ook wanneer de accu wel voldoet, valt er genoeg aan te merken op het toestel. De Galaxy S5 is volgens velen erg traag en werken op het toestel lijkt meer tijd te kosten dan dat het bespaart. Het komt nog wel eens voor dat agenten terug moeten vallen op het ouderwetse bonnenboekje, omdat het toestel meerdere keren vastloopt tijdens het uitschrijven van een boete.

Korpsleiding Nationale Politie tevreden

De korpsleiding van de Nationale Politie herkent zich in de klachten van de agenten, maar stelt dat het digitale systeem nog in een ontwikkelfase zit en dit soort klachten er eenmaal bij horen. Ook liggen de tegenvallende prestaties van de Galaxy S5 volgens de Nationale Politie deels aan hoe agenten het toestel gebruiken. Er wordt geadviseerd om efficiënter gebruik te maken van het toestel, door bijvoorbeeld openstaande applicaties af te sluiten.

Alhoewel er genoeg Galaxy S5 problemen gemeld zijn, is de korpsleiding van de Nationale Politie toch tevreden over de diensttelefoon. Agenten hebben op straat toegang tot de politiesystemen, waardoor processen snel afgehandeld kunnen worden. In maart werd het  systeem 565.000 keer geraadpleegd via een Galaxy S5. In 98,7 procent van de gevallen werkte het systeem naar behoren, waardoor agenten op straat binnen enkele seconden over de benodigde gegevens beschikten.

Bron: AD
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu