De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Politie adviseert installatie zoek mijn telefoon-app op Koningsdag

Wouter Nijsen
26 april 2017, 16:45
1 min leestijd
Politie adviseert installatie zoek mijn telefoon-app op Koningsdag

De politie raadt aan om tijdens Koningsdag een app te installeren waarmee je je smartphone kunt terugvinden als hij gestolen wordt. Op Android doe je dit met Apparaatbeheer.

Lees verder na de advertentie.

Zoek mijn telefoon-app op Koningsdag

De politie hoopt door zogeheten ‘Zoek mijn telefoon’-apps het aantal aanhoudingen van zakkenrollers te vergroten. Vooral tijdens evenementen op Koningsdag zijn veel zakkenrollers actief, en het is dan ook geen overbodige luxe om een app te installeren om een gestolen telefoon terug te vinden. Hoewel je aangifte kunt doen, raadt de politie aan een app te gebruiken, zodat de dief kan worden aangehouden.

Op iOS is er de Zoek mijn iPhone-app, en ook op Android heb je verschillende apps om een gestolen of verloren smartphone terug te vinden. De beste is Android-apparaatbeheer, een dienst van Google die bijhoudt waar je apparaat precies is. Om Android-apparaatbeheer te gebruiken, dien je wel eerst in de instellingen van de toestel te duiken.

Ga naar ‘Instellingen > Persoonlijk > Google > Beveiliging’ en tik op het schakelaartje achter ‘De locatie van dit apparaat op afstand te bepalen’. Vervolgens kun je met de webversie of Android-apparaatbeheer-app zien waar je gestolen toestel zich bevindt. Via de app kun je de smartphone bellen, vergrendelen of helemaal wissen. Kies je voor dat laatste, dan worden alle apps, media, instellingen en gebruikersgegevens verwijderd, zodat dieven er geen toegang tot hebben.

Beschik je over meerdere Android-toestellen, dan kun je gemakkelijk naar een andere telefoon switchen. Meer lees je in het uitgebreide artikel over het terugvinden van je Android. Overigens zijn er diverse andere apps die hetzelfde doen, zoals Lost Android.

Bron: Politie
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu