De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Poll: wat is het beste ontwerp voor een opvouwbare smartphone?

Thomas Haenen
5 maart 2019, 19:27
2 min leestijd
Poll: wat is het beste ontwerp voor een opvouwbare smartphone?

Na jaren van speculatie en toekomstdromen is het eindelijk zo ver: de opvouwbare smartphones komen eraan! Maar welk ontwerp heeft jouw voorkeur?

Kies de beste opvouwbare smartphone

Lang leek de opvouwbare smartphone een onmogelijk product, nu zijn ze opeens dichterbij dan ooit. Zowel Samsung als Huawei claimen binnen enkele maanden een opvouwbaar toestel uit te brengen. Beide bedrijven kiezen voor een andere aanpak, maar wat is nou de beste optie?

Het ontwerp van de Samsung Galaxy Fold kun je het beste omschrijven als een boek. Voorop het toestel zit een klein 4,6 inch-scherm, met forse randen boven en onder het beeld. Klap het toestel open, en je ziet een grotere scherm van bijna 8 inch. De app die je open hebt staan op het kleine scherm, wordt automatisch doorgezet naar het grotere beeld.

Mate X: scherm aan de buitenkant

Bij de Huawei Mate X zit het scherm juist aan de buitenkant. Aan de ‘voorkant’ vind je een scherm van 6,6 inch, achterop zit een smaller scherm van 6,3 inch. Klap je dat uit, dan heb je een display van 8 inch dat vrijwel de hele voorkant vult. De camera’s zijn verwerkt in een rand die een klein beetje uitsteekt. Door de slimme plaatsing kunnen ze zowel voor selfies als ‘gewone’ foto’s gebruikt worden.

Beide ontwerpen hebben hun voor- en nadelen. Zo is het scherm van de Galaxy Fold een stuk beter beschermd in je broekzak, terwijl je met de Huawei Mate X constant het risico loopt dat het beeld bekrast raakt. Daar staat tegenover dat je het Samsung-toestel eerst moet open klappen om een fatsoenlijk schermformaat te gebruiken, terwijl je met de Mate X ook dichtgeklapt een vrij groot scherm hebt.

Of toch een ander ontwerp?

Natuurlijk zijn er ook andere ontwerpen mogelijk. Zo zou Xiaomi experimenteren met een primair scherm in het midden, dat je links en rechts kan uitklappen. De échte droom is natuurlijk een oprolbaar scherm, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Zolang de accu, camera en andere onderdelen niet opvouwbaar zijn, kan een volledig flexibele smartphone niet gebouwd worden.

In onderstaande poll beperken we ons daarom even tot de meest realistische opties. Heb je liever het scherm aan de binnenkant zitten, zoals op de Samsung Galaxy Fold? Of spreekt een scherm aan de buitenkant, zoals op de Huawei Mate X, voor jou meer tot de verbeelding? Heb jij juist totaal geen interesse in opvouwbare smartphones, dan kan dat natuurlijk ook.

We zijn benieuwd: wat voor opvouwbare smartphones zie jij het liefst, of heb jij er helemaal geen interesse in? Vul de poll hieronder in en laat het weten. Doet de poll het niet, check dan de link hieronder om ‘m alsnog in te vullen.

→ Zie je de poll niet? Stem dan via deze link

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's