De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Populariteit Popcorn Time leidt tot vragen in Tweede Kamer

Gijs Ettes
8 september 2014, 12:23
2 min leestijd
Populariteit Popcorn Time leidt tot vragen in Tweede Kamer
Popcorn Time populair

De illegale filmdienst Popcorn Time is populair in ons land. Eind vorige maand meldden we dat de dienst inmiddels op ruim 1,3 miljoen Nederlandse apparaten is geïnstalleerd en dat dit aantal dagelijks groeit met 15.000 installaties. Elke dag kijken zo’n 100.000 Nederlanders naar de nieuwste films en series via Popcorn Time en dat heeft geresulteerd in kamervragen van VVD’er Jeroen van Wijngaarden. Het Tweede Kamerlid vraagt aan Fred Teeven, Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, hoe de filmdienst aan banden gelegd kan worden. Een aanpassing van de wet om illegale streamingdiensten te bestrijden, zou daarbij wenselijk zijn.

Van Wijngaarden vraagt de staatssecretaris ook of deze van mening is of het raadzaam is om niet-juridische oplossingen te zoeken om diensten als Popcorn Time te bestrijden. Het kamerlid vindt dat de streamingdienst zorgt voor ‘oneerlijke en valse concurrentie’ met legale downloaddiensten en acteurs en filmmakers benadeelt. Op 24 september aanstaande zullen de vragen aan bod komen tijdens het algemeen overleg over auteursrecht.

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time populair in Nederland

De indrukwekkende cijfers van Popcorn Time zorgen ervoor dat Nederland in de top drie van meest actieve landen staat. “Nederland gebruikt met name de desktop-app: die is goed voor in totaal zo’n 85 procent van alle Nederlandse gebruikers. Op zondag zien we een toename in verkeer, dat is veruit de populairste dag in Nederland om films en series te kijken”, aldus een  woordvoerder van Popcorn Time.

popcorntime

Zowel de Windows- als Android-app bieden ondersteuning voor de Chromecast en een vpn-verbinding. Via de Chromecast kun je films en series vanaf Popcorn Time naar de tv streamen en met de vpn-verbinding ingeschakeld kun je anoniem films en series bekijken. De Mac-versie heeft nog geen ondersteuning voor de Chromecast of Airplay, maar de nieuwe versie met deze ondersteuning komt spoedig beschikbaar.

→  Je kunt ook de Android-app voor Popcorn Time downloaden.

Het laatste Popcorn Time-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu