Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Bekendste Popcorn Time-versie keert snel terug

Gijs Ettes
18 november 2015, 14:57
1 min leestijd
Bekendste Popcorn Time-versie keert snel terug

PopcornTime.io, de populairste versie van Popcorn Time,  gaat mogelijk op korte termijn weer live. Eén van de originele ontwikkelaars werkt aan een terugkeer en op Reddit maakten betrokken gebruikers al eerder een werkende versie beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

PopcornTime.io keert terug

Op deze Reddit-pagina zijn versies van PopcornTime.io voor Windows en Mac te vinden die gebruikmaken van een nieuwe api waardoor er wel weer naar films en series gekeken kan worden met de app. Het gebruik hiervan is echter op eigen risico en illegaal in Nederland, omdat je auteursrechtelijk beschermd materiaal downloadt uit illegale bron. Stichting Brein liet eerder weten dat boetes voor individuele Popcorn Time-gebruikers niet ondenkbaar zijn.

Eind vorige maand ging PopcornTime.io offline  na ‘interne problemen’, maar al snel  claimde de Amerikaanse filmindustrie en brancheorganisatie MPAA verantwoordelijk te zijn voor het neerhalen van de populaire Popcorn Time-fork. In Canada zijn  drie  ontwikkelaars opgepakt, waarop andere ontwikkelaars besloten het project te verlaten. Zowel de servers als logbestanden werden offline gehaald om hen te beschermen.

Hoewel de Canadese rechtszaak nog loopt is ontwikkelaar Wally, die onder meer het officiële Twitter-account beheert, van plan om PopcornTime.io weer beschikbaar te maken.  Hij is van mening dat de MPAA Popcorn Time niet zou moeten bestrijden, maar het concept en de techniek  juist moet omarmen voor de ontwikkeling van een wereldwijd streamingplatform.

Tipgevers bedankt!

Het laatste nieuws over Popcorn Time

Bronnen: Torrentfreak, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu