De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Zo maakt Google populaire apps zoals Tinder en Snapchat veiliger

Erwin Vogelaar
19 oktober 2017, 20:24
2 min leestijd
Zo maakt Google populaire apps zoals Tinder en Snapchat veiliger

Google zorgt ervoor dat populaire Android-apps veiliger worden, door hackers te betalen om deze apps te breken.

Lees verder na de advertentie.

Google maakt populaire Android-apps veiliger

Hoewel de Play Store nog steeds problemen heeft met verborgen apps die malware bevatten, richt Google zijn pijlen nu ook op de populairste apps in de digitale winkel. Hackers die kwetsbaarheden in apps zoals Tinder vinden, krijgen duizend dollar van het bedrijf.

Dit nieuws komt van Googles PlayTime-evenement voor ontwikkelaars en lijkt op het Android Security Reward-programma. Met dit programma worden onderzoekers beloond als ze bugs in Android vinden. Voor het nieuwe Google Play Security Reward-programma werkt Google samen met de verschillende app-makers.

populaire android-apps

Google moet ontwikkelaars uitnodigen om aan dit programma mee te werken. Vervolgens werkt de hacker/onderzoeker met de app-maker samen om de ontdekte bug te reproduceren. Zodra de bug is gemaakt, geeft de app-maker dit door aan Google en geeft Google de hacker geld. De zoekgigant wil echter pas horen over de bug als deze is gerepareerd.

Geen kleine bugs

Uiteraard zoekt Google niet naar kleine bugs, zoals een knop die niet goed werkt of een verkeerde tekst. Het gaat om kwetsbaarheden waar men misbruik van kan maken. Denk aan het uitvoeren van arbitraire code of het foppen van een app in het denken dat er een betaling is gedaan.

Lees ook: Zo download je het veiligst apps buiten de Play Store om

Op dit moment is er een kleine selectie aan apps die meedoet aan het programma, maar dit zijn wel de populairste. Het gaat om onder andere Tinder, Snapchat, Duolingo, Dropbox, Alibaba en Headspace. Dit zijn apps die een hoop mensen gebruiken, dus het is goed Google naast de verborgen apps met malware ook zijn aandacht op deze programma’s richt.

Het Android Security Rewards-programma heeft afgelopen juni zijn tweede jaar al afgesloten. In het voorgaande jaar werden 115 individuen uitbetaald met een totaalbedrag van 1,1 miljoen dollar.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu