Populaire Android-dienst Layar winnaar van Vodafone Mobile Clicks 2009

layar mobile clicksTijdens PICNIC 2009 is de winnaar bekendgemaakt van Vodafone Mobile Clicks 2009, een wedstrijd voor innovatieve internet-startups die door Vodafone was uitgeschreven. Drie Nederlandse en drie Britse finalisten dongen mee naar de hoofdprijs. Namens Nederland waren My Name is E, Mobypicture en Layar van de partij. Het zijn alledrie startups die voor Android-gebruikers al bekende namen zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


De fotoapplicatie Mobypicture is nog maar kortgeleden in de Android Market verschenen, My Name is E werkt aan een Android-applicatie en Layar kennen we natuurlijk allemaal: zij lanceerden hun augmented reality-browser als eerste op Android. Layar is wat ons betreft een terechte winnaar geworden van deze wedstrijd. Zij ontvingen €75.000 om Layar verder te ontwikkelen. Op de tweede plaats kam MobyPicture (€50.000 prijzengeld) en op de derde plaats een online samenwerkingstool voor architecten en ingenieurs, Woobius (€25.000 prijzengeld).

In totaal deden 100 deelnemers mee aan de wedstrijd. Er waren vier selectierondes in de periode april tot en met september 2009. De diensten mochten niet langer dan 3 jaar bestaan. Dit jaar vindt de competitie voor de tweede keer in Nederland plaats.

Meer info en foto’s: Vodafone Mobile Clicks
mobile clicks 2009
De presentatie van Maarten Lens Fitzgerald maakte indruk op de jury.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.