Populaire Android-dienst Layar winnaar van Vodafone Mobile Clicks 2009

Redactie
25 september 2009, 19:36
1 min leestijd
Populaire Android-dienst Layar winnaar van Vodafone Mobile Clicks 2009
layar mobile clicks

Tijdens PICNIC 2009 is de winnaar bekendgemaakt van Vodafone Mobile Clicks 2009, een wedstrijd voor innovatieve internet-startups die door Vodafone was uitgeschreven. Drie Nederlandse en drie Britse finalisten dongen mee naar de hoofdprijs. Namens Nederland waren My Name is E, Mobypicture en Layar van de partij. Het zijn alledrie startups die voor Android-gebruikers al bekende namen zijn.

De fotoapplicatie Mobypicture is nog maar kortgeleden in de Android Market verschenen, My Name is E werkt aan een Android-applicatie en Layar kennen we natuurlijk allemaal: zij lanceerden hun augmented reality-browser als eerste op Android. Layar is wat ons betreft een terechte winnaar geworden van deze wedstrijd. Zij ontvingen €75.000 om Layar verder te ontwikkelen. Op de tweede plaats kam MobyPicture (€50.000 prijzengeld) en op de derde plaats een online samenwerkingstool voor architecten en ingenieurs, Woobius (€25.000 prijzengeld).

Lees verder na de advertentie.

In totaal deden 100 deelnemers mee aan de wedstrijd. Er waren vier selectierondes in de periode april tot en met september 2009. De diensten mochten niet langer dan 3 jaar bestaan. Dit jaar vindt de competitie voor de tweede keer in Nederland plaats.

mobile clicks 2009

Meer info en foto’s: Vodafone Mobile Clicks

De presentatie van Maarten Lens Fitzgerald maakte indruk op de jury.

Categorie: Android OS
Spotlight: Vodafone

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's