De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Populairste Android-smartphone in eerste kwartaal 2017 niet van Samsung’

Erwin Vogelaar
10 mei 2017, 20:30
2 min leestijd
‘Populairste Android-smartphone in eerste kwartaal 2017 niet van Samsung’

Niet Samsung, maar Oppo had de populairste Android-smartphone in het eerste kwartaal van 2017. Apple had met de iPhone 7 het grootste marktaandeel.

Lees verder na de advertentie.

Populairste Android-smartphone eerste kwartaal 2017

In het eerste kwartaal van 2017 had Samsung niet de populairste Android-smartphone in handen. Die eer gaat deze keer naar Oppo, met zijn budgettoestel Oppo R9s. Dit blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. De Oppo R9s is populair in onder andere China en India, want met dit toestel is voor een relatief lage prijs te verbinden met 4G en zijn twee simkaarten en een vingerafdrukscanner te gebruiken. De Oppo R9s had in het eerste kwartaal van 2017 een marktaandeel van maar liefst 2,5 procent. In totaal zijn er 8,9 miljoen stuks verscheept.

Samsung heeft het dit kwartaal vanzelfsprekend minder goed gedaan dan voorgaande periodes. Dit komt door de bekende problemen met de Galaxy Note 7, waardoor dit toestel teruggeroepen werd. De Samsung Galaxy S8 is in het tweede kwartaal van dit jaar gelanceerd.

populairste android-smartphone eerste kwartaal 2017

De Samsung-toestellen die vlak achter Oppo volgen, zijn de budgetsmartphones Galaxy J3 en Galaxy J5. De J3 had in het eerste kwartaal een marktaandeel van 1,7 procent met 6,1 miljoen verscheepte toestellen. De J5 zit daar vlak achter met een marktaandeel van 1,4 procent en 5 miljoen verscheepte modellen.

Apple staat bovenaan

Het zal geen verrassing zijn dat Apple bovenaan staat op deze lijst met populairste smartphones. De iPhone 7 heeft de eerste plek, met een marktaandeel van maar liefst 6,1 procent. De grotere iPhone 7 Plus met een betere camera heeft een marktaandeel van 4,9 procent. De iPhones zijn respectievelijk 21,5 miljoen en 17,4 miljoen keer verscheept.

Android is goed in het bedienen van opkomende markten via budgettoestellen met de juiste functionaliteiten. Hier is Apple beduidend minder sterk is, omdat er geen budget iPhone bestaat. In de cijfers van het tweede kwartaal zal de iPhone 7 ongetwijfeld weer concurrentie krijgen van Samsung.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's