‘Populariteit mini-telefoons neemt af’

Gijs Ettes
1 augustus 2014, 11:55
1 min leestijd
‘Populariteit mini-telefoons neemt af’
mini-toestellen

De populariteit van mini-telefoons, de doorgaans goedkopere en mindere versies van de toptoestellen van fabrikanten, neemt langzaam maar zeker af. Dat melden Taiwanese bronnen die betrokken zijn van de toelevering van de toestellen. Consumenten zouden minder interesse in mini-toestellen hebben omdat deze in hun ogen mindere kwaliteit bieden en tegenvallende prestaties voor de vaak hoge prijs  waarvoor ze aangeboden worden. De verkoop van de mini-telefoons van Samsung, LG, HTC en Sony valt  daardoor zwaar tegen.

Ook het aanpassen  van de naam van de mini-telefoons kan de tegenvallende verkoop niet voorkomen. Zo is de vraag naar de Xperia Z1 Compact en de LG G3 Beat (in ons land beter bekend als de LG G3 S) lager dan verwacht. In veel gevallen kosten de compacte telefoons tussen de 300 en 400 euro, waar vergelijkbare Chinese smartphones vaak al voor minder dan 200 euro van eigenaar wisselen. Bovendien is voor consumenten onduidelijk wat ze van een mini-telefoon mogen verwachten: smartphones als de LG G2 Mini en LG G3 S zijn met hun schermafmeting van 4,7 en 5 inch nou niet bepaald compact te noemen.

Lees verder na de advertentie.

Mini-toestellen verschillen sterk

Zoals je in ons overzicht met de 5 beste mini-telefoons ziet, verschillen de compacte toestellen van de bekende fabrikanten behoorlijk in prijs en specs. De goedkoopste (Alcatel One Touch Idol Mini) heb je al voor 110 euro, terwijl de Xperia Z1 Compact van Sony ruim drie keer zo duur is. Dat toestel biedt echter wel dezelfde snelle hardware als zijn grote broer, maar dan in een handzamer formaat.

Waar vind jij dat een mini-telefoon aan moet voldoen? Laat het ons weten in een reactie!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G3 S
LG G3 S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu