Hands-on Huawei Ascend G6: goedkope 4G-smartphone met selfiecamera

Ascend G6 previewHuawei liet er tijdens zijn persconferentie geen gras over groeien: de Chinese fabrikant onthulde maar liefst vijf nieuwe producten, waaronder twee Android-tablets (MediaPad X1 en MediaPad M1) en een 4G-smartphone, de Ascend G6. Even gingen geruchten dat Huawei ook de opvolger van de Ascend P6 zou presenteren, maar die wordt waarschijnlijk op een apart evenement aan de pers getoond. En dus moeten we het doen met de Ascend G6; een kleine teleurstelling?

Qua design heeft de Ascend G6 in ieder geval veel weg van de – zeker in Nederland en België – populaire Ascend P6. De smartphone is wel iets dikker dan het andere Huawei-toestel. Verder beschikt het toestel over een iets kleiner scherm (4,5 inch) met een qHD-resolutie. Dit houdt 960 bij 540 pixels in; beduidend minder dan de 720p-resolutie van de P6 en dat merk je. Het display heeft goede kijkhoeken, maar oogt – vooral als je webpagina’s uitgezoomd bekijkt – wat korrelig.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ascend G6De Ascend G6 is een budgetvariant van de P6 en de adviesprijs ligt met 249 euro flink wat lager. Voor die prijs krijg 4G-telefoon die wordt aangedreven door een 1,2GHz-quadcore-processor en een 2000 mAh-accu. Er is een 5-megapixel-frontcamera aan boord met software voor de beste (breedbeeld) selfie en het opleuken van foto’s. Aan de achterzijde bevindt zich een 8-megapixel-camera die foto’s schiet met stemcommando’s of kiekjes maakt als de persoon die je fotografeert, glimlacht.

Bij verschijning draait de smartphone op Android 4.2 (Jelly Bean) met de Emotion UI-skin van Huawei. Deze is ‘normaal’ te gebruiken (dus met een x-aantal homescreens die alle apps tonen) of in een uitgeklede modus met grote informatieblokken. Dat laatste lijkt vooral handig voor beginnende of oudere gebruikers. Zelf geven we de voorkeur aan de uitgebreide skin met de volledige functionaliteit.

Ondanks zijn prijs voelt de Ascend G6 niet heel goedkoop aan. Het toestel verschijnt in het zwart of wit met kleuraccenten: Light Gunmetal Grey, Rose Gold, White Pink of Champagne Gold. De G6 zal ergens in de komende maanden in Nederland en België verschijnen.

Lees meer over Huawei

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Huawei, de Chinese fabrikant van onder andere smartphones en tablets.

Lees het laatste MWC 2014 nieuws

Niks missen van het Mobile World Congress 2014? Check dat het laatste nieuws hieronder!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.