Preview van Google Wave op Android: nog geen aanrader

google waveEen maand geleden kondigde Google de nieuwe dienst Wave aan. Het wordt een communicatieplatform, dat ook op Android en de iPhone werkt. De website Android And Me kreeg toegang tot de developer preview en heeft nu een reeks screenshots en een filmpje geplaatst, waarmee je een betere indruk krijgt wat het allemaal inhoudt. De dienst is nog niet klaar voor de gewone gebruiker; Google heeft eigenlijk alleen toegang gegeven voor ontwikkelaars zodat zij een indruk krijg en eigen applicaties kunnen ontwikkelen. Verwacht dan ook nog niet teveel: in z’n huidige vorm is Wave bijna onbruikbaar op Android, zegt de reviewer.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Bij het opstarten krijg je al een waarschuwing dat je browser niet volledig wordt ondersteund en dat je beter Google Chrome, Firefox of Safari kunt installeren. Alles reageert erg traag: naar een andere scherm bladeren duurt meer dan 30 seconden en je browser loopt regelmatig vast. Op dit moment lijkt Google Wave nog niet klaar voor de lancering; misschien is het in 2010 pas zover.

Google Wave werd tijdens de Google-conferentie Google I/O aangekondigd. Hieronder kun je de complete keynote met de aankondiging nog eens bekijken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.