De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Zoveel gaat de opvouwbare smartphone van Samsung kosten’

Thomas Haenen
12 november 2018, 15:25
2 min leestijd
‘Zoveel gaat de opvouwbare smartphone van Samsung kosten’

Samsungs opvouwbare smartphone is meer dan een prototype. Volgens een Zuid-Koreaanse krant is de Galaxy F vanaf begin volgend jaar verkrijgbaar, maar krijgt het toestel een stevige prijs.

Lees verder na de advertentie.

Prijs opvouwbare Samsung-smartphone mogelijk bekend

Samsung toonde zijn eerste opvouwbare scherm eerder deze maand, maar het bedrijf heeft vergevorderde plannen om de technologie naar de consumentenmarkt te brengen. Volgens de Yonhap News Agency presenteert Samsung begin volgend jaar de Galaxy F, een opvouwbare smartphone. De onthulling vindt plaats in maart 2019, de release is vervolgens snel daarna.

Goedkoop wordt de smartphone echter niet. Een precieze adviesprijs is nog onbekend, maar volgens de Koreaanse bron kan deze oplopen tot ruim 1500 euro. Dat maakt het de duurste Samsung-smartphone ooit. Het huidige topmodel van de fabrikant, de Galaxy Note 9, werd onlangs uitgebracht met een adviesprijs van 999 euro.

Opvouwbare-Samsung-telefoon 2

De fabrikant verwacht in 2019 een miljoen exemplaren van zijn opvouwbare smartphone te verkopen. Dat klinkt ambitieus voor een toestel met zo’n hoge prijs, maar in de praktijk is het slechts een fractie van wat Samsung in een jaar verkoopt. In 2017 verkocht het Koreaanse bedrijf namelijk meer dan 300 miljoen smartphones wereldwijd.

Samsung Galaxy S10 krijgt 5G

Dezelfde bron claimt ook dat Samsung eind februari de Samsung Galaxy S10 onthult, op het Mobile World Congress in Barcelona. Dat wordt de eerste smartphone van het bedrijf met 5G-ondersteuning. Welke andere verbeteringen Samsung gepland heeft, is nog onbekend. Een maand later volgt dan de Galaxy F, die volgens de bron juist géén 5G-ondersteuning heeft.

De buigbare telefoon bestaat eigenlijk uit drie schermen. Aan de achterkant zit een kleiner display die je met een hand kunt bedienen. Volgens Samsung zul je alledaagse taken zoals WhatsApp, Facebook en internetten voornamelijk op dit scherm doen. Het grote, openklapbare tabletscherm gebruik je voor het kijken van een film of het spelen van games. Ook kun je tot drie apps naast elkaar draaien en zo multitasken.

Lees meer over Samsung

Bron afbeelding: Android Authority
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu