Primeur in België: parkeergeld via Android-toestel betalen

parkeergarageDe Belgen krijgen in Leuven een primeur: vanaf oktober is het voor het eerst mogelijk om parkeergeld te betalen via een Android-applicatie. Het bedrijf Mobile-for heeft de applicatie laten ontwikkelen en heeft ook plannen om soortgelijke applicaties voor iPhone en Blackberry te lanceren. Behalve het afrekenen van je parkeerkosten kun je er straks ook mee zien hoe de bezettingsgraad van parkeergarages in de buurt is. Het Belgische mobiele betaalsysteem draagt de naam PingPing. Het voordeel van de applicatie is dat je niet steeds je nummerbord hoeft in te tikken, zodat je minder snel een fout maakt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Ook vergissingen met het intikken van het nummer van de parkeerautomaat zouden met het systeem minder vaak voorkomen. En tenslotte weet de automobilist ook op elk moment hoe lang de parkeertijd nog loopt. De volgende release laat op basis van GPS-coördinaten zien wat het nummer van de dichtstbijzijnde parkeerautomaat is.

Het betalen van parkeergeld via sms kan al 3,5 maand in Leuven. Vanmiddag overhandigde de Leuvense burgemeester Louis Tobback een prijs aan de 100.000 gebruiker van deze mobiele betaalvorm.

Meer info: De Morgen
Via: Bright

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.