Primeur in België: parkeergeld via Android-toestel betalen

Redactie
16 september 2009, 17:54
1 min leestijd
Primeur in België: parkeergeld via Android-toestel betalen
parkeergarage

De Belgen krijgen in Leuven een primeur: vanaf oktober is het voor het eerst mogelijk om parkeergeld te betalen via een Android-applicatie. Het bedrijf Mobile-for heeft de applicatie laten ontwikkelen en heeft ook plannen om soortgelijke applicaties voor iPhone en Blackberry te lanceren. Behalve het afrekenen van je parkeerkosten kun je er straks ook mee zien hoe de bezettingsgraad van parkeergarages in de buurt is. Het Belgische mobiele betaalsysteem draagt de naam PingPing. Het voordeel van de applicatie is dat je niet steeds je nummerbord hoeft in te tikken, zodat je minder snel een fout maakt.

Ook vergissingen met het intikken van het nummer van de parkeerautomaat zouden met het systeem minder vaak voorkomen. En tenslotte weet de automobilist ook op elk moment hoe lang de parkeertijd nog loopt. De volgende release laat op basis van GPS-coördinaten zien wat het nummer van de dichtstbijzijnde parkeerautomaat is.

Lees verder na de advertentie.

Het betalen van parkeergeld via sms kan al 3,5 maand in Leuven. Vanmiddag overhandigde de Leuvense burgemeester Louis Tobback een prijs aan de 100.000 gebruiker van deze mobiele betaalvorm.

Meer info: De Morgen
Via: Bright

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's