De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Prisma verandert straks ook je video’s in kunstwerken

Lars Paymans
28 juli 2016, 13:30
2 min leestijd
Prisma verandert straks ook je video’s in kunstwerken

Fotografie-app Prisma heeft in hoog tempo een flinke naam voor zichzelf gemaakt, maar de app laat het daar niet bij. Binnenkort kunnen we ook korte video’s bewerken met de kunstzinnige filters.

Lees verder na de advertentie.

Prisma videobewerking onderweg naar Android

Apps om je foto’s op te poetsen met een filter zijn er al genoeg, maar door het indrukwekkende aanbod van artistieke effecten wist Prisma zich toch de onderscheiden. Het levert de app een prominente positie in de Play Store hitlijsten op, en een enthousiaste groep gebruikers.

Prisma videobewerking

In een gesprek met Bloomberg laat het team (van 9 man) achter Prisma weten dat er hard gewerkt wordt aan een grote update. Deze moet het mogelijk maken om korte video’s ook van een filter te voorzien, waardoor de app meer wordt dan een fotobewerker. De techniek die deze Prisma videobewerking mogelijk maakt zou al klaar zijn, al moet de infrastructuur van de app zelf nog wel aangepast worden om de ‘complexiteit van video’s’ aan te kunnen. Men verwacht de update in de komende weken uit te rollen.

Ook begint Prisma voorzichtig te kijken naar manieren waarop er geld verdiend kan worden aan de app. Zo kunnen bedrijven filters sponsoren om zo in de app verwerkt te worden, wat doet denken aan de manier waarop Snapchat ook maskers laat sponsoren door bekende merken. Adverteerders zien er in ieder geval brood in, omdat het een ‘persoonlijkere’ manie zou zijn om reclames te tonen dan een traditionele advertentie.

Een paar dagen geleden kreeg Prisma haar eerste update op Android. Dit introduceerde een handige downloadknop, waarmee je in een handomdraai een bewerkte foto lokaal op kunt slaan. Handig als je de foto’s niet alleen op sociale netwerken wilt delen, maar ook voor jezelf permanent wil bewaren. Wanneer we ook onze video’s kunnen versieren met de mogelijkheden van Prisma is nog niet bekend.

-> Download Prisma in de Google Play Store (gratis)

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu