De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Samsung reageert op klachten over Galaxy S9-touchscreens

Thomas Haenen
23 maart 2018, 10:06
2 min leestijd
Samsung reageert op klachten over Galaxy S9-touchscreens

Sommige exemplaren van de Samsung Galaxy S9 worden geplaagd door een onnauwkeurig touchscreen. Het is onbekend hoeveel toestellen precies zijn getroffen.

Problemen Samsung Galaxy S9-touchscreen gemeld

Hoewel de Samsung Galaxy S9 pas enkele dagen te koop is, lopen sommige gebruikers al tegen problemen aan. Op verschillende internetfora, waaronder Reddit, zijn veel klachten te vinden over het touchscreen van de smartphone. Vooral de grotere Galaxy S9 Plus lijkt getroffen te zijn, al klagen er ook enkele gebruikers over de ‘normale’ Galaxy S9.

[Update 23 maart: In een reactie aan Engadget bevestigt Samsung op de hoogte te zijn van de klachten. “Klanttevredenheid staat bij ons centraal,” zo laat het bedrijf weten. “We doen op dit moment onderzoek naar een beperkt aantal klachten over het touchscreen van de Galaxy S9 en S9 Plus. Daarbij werken we samen met de getroffen klanten. We raden iedereen die last heeft van het probleem contact met ons op te nemen.]

Volgens de gebruikers heeft het scherm problemen met het detecteren van aanrakingen rond de randen van het scherm. Zo kunnen sommigen met geen mogelijkheid de notificaties naar beneden vegen, terwijl anderen de menuknoppen onderaan in beeld niet kunnen gebruiken. Een andere groep Galaxy S9 Plus-bezitters loopt tegen problemen aan bij het toetsenbord. Zij claimen dat het scherm hun aanrakingen niet detecteert als ze de ‘E’, ‘R’ of ‘T’ indrukken.

Problemen Samsung Galaxy S9-touchscreen

Dode vlekken op het scherm

In alle gevallen lijken er enkele dode vlekken op het touchscreen van de Galaxy S9 te zitten. Het beeld wordt wel getoond, maar reageert niet op aanrakingen. Omdat het toestel gloednieuw is, vallen de problemen wel onder je garantie. Onduidelijk is hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn door het probleem, en of hier ook Nederlanders bij zitten. Op Reddit zijn enkele tientallen klachten te vinden, maar het is onduidelijk hoeveel gebruikers er precies getroffen zijn.

Heb jij problemen met je Galaxy S9-touchscreen? Laat het ons weten en reageer! Als je meer wil weten over het toestel, lees dan ook onze Samsung Galaxy S9 review.

Het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: Reddit, Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu