Problemen met de Vierdaagse App: dit zijn de beste alternatieven

Thomas Haenen
16 juli 2018, 13:37
3 min leestijd
Problemen met de Vierdaagse App: dit zijn de beste alternatieven

Hoewel de Nijmeegse Vierdaagse deze week weer van start gaat, lijkt de officiële app niet op tijd af te komen. Wil je toch op de hoogte blijven van de bekendste wandeltocht van Nederland, dan zijn dit voorlopig je beste alternatieven.

Lees verder na de advertentie.

Problemen Vierdaagse-app voorlopig niet opgelost

Tienduizenden wandelaars lopen de komende dagen veertig of vijftig kilometer langs Nijmegen omstreken, want vanaf dinsdag 17 juli start alweer de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Kort voor de start blijkt de app van het evenement echter nog niet in orde te zijn. Een iPhone-versie van de app ontbreekt nog volledig, terwijl de Android-versie helemaal niet naar behoren werkt.

De organisatie van de Vierdaagse lanceerde dit jaar een nieuwe app. Voor het eerst is er één app voor wandelaars en mensen die de wandelaars willen volgen. Aan het design valt echter niet te zien dat het om een nieuwe app gaat. Het ontwerp doet denken aan hele vroege Android-apps, met vrijwel geen opmaak en lelijke knoppen. Veel informatie ontbreekt bovendien nog: de app belooft dat weersvoorspellingen en het laatste nieuws ‘binnenkort’ te zien zijn.

De Android-versie is inmiddels meer dan tienduizend keer gedownload uit de Play Store, maar gebruikers zijn er niet over te spreken. Met bijna tweehonderd reviews heeft de app een gemiddelde score van slechts 1,4 sterren. Gebruikers noemen de app “vol met bugs” en “de meest amateuristische app die ik ooit heb gedownload. Vrijwel geen enkel onderdeel van de app lijkt naar behoren te functioneren.

Download Vierdaagse 2018 in Google Play (gratis)

Volgens de organisatie wordt er met man en macht aan een oplossing gewerkt. “We vinden dit erg vervelend, onze excuses hiervoor,” aldus een woordvoerder. De oorzaak ligt bij de ontwikkelaar, “er zijn afspraken gemaakt die niet worden nagekomen door bedrijven die je daarvoor inhuurt.” Men hoopt morgenochtend een betere versie van de app te kunnen bieden, vlak voor de tocht start. Wat er precies verbeterd wordt is onbekend, en ook de organisatie weet nog niet zeker of die deadline überhaupt gehaald wordt.

Bekijk de Vierdaagse Route in Google Maps

Voorlopig biedt de officiele vierdaagse app dus weinig hulp. Mocht je wel de route willen weten, dan kun je via deze vier links een My Maps-versie krijgen voor in Google Maps.

Daarnaast kun je onderstaande apps gebruiken om op de hoogte te blijven van de vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten-app

Ga je deze week niet wandelen, dan zijn er nog de traditionele Vierdaagsefeesten. Heel Nijmegen staat vol met podia, foodstrucks en ander vermaak. Tino Martin, Jody Bernal, Mental Theo en andere bekende namen zijn deze week in Nijmegen te vinden.

Via de app van de Vierdaagsefeesten blijf je op de hoogte van het hele programma. Bekijk de optredens, check waar het op dit moment het drukste is, en stel je eigen schema samen zodat je precies weet waar je wanneer moet zijn.
Download 4DF Vierdaagsefeesten Official in Google Play (gratis)

AccuWeather

accuweather

Of je nu gaat wandelen of naar Nijmegen komt voor de Vierdaagse-feesten, je zult sowieso op de hoogte moeten blijven van het weer. Met de AccuWeather-app blijf je op de hoogte van de weersverwachtingen. Hoort niet helemaal bij de officiële Vierdaagse-apps, maar wel zo essentieel. Onze voorspelling: goed insmeren en veel water meenemen.

Download Accuweather in Google Play (gratis)

Buienalarm

buienalarm

Mocht het onverhoopt toch gaan regenen, dan kun je maar beter Buienalarm op je Android hebben staan. Het is een simpele app met slechts een enkel doel: accurate waarschuwingen geven als er een bui aankomt. Buienalarm vertelt je precies hoe lang het op jouw locatie gaat regenen, en hoe hard.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's