‘Samsung heeft problemen met productie Galaxy S5 vingerafdrukscanner’ – UPDATE

Wouter Nijsen
4 maart 2014, 14:12
2 min leestijd
‘Samsung heeft problemen met productie Galaxy S5 vingerafdrukscanner’ – UPDATE
Galaxy S5 vingerafdrukscanner

Paniek in de tent bij Samsung. Althans, dat stelt de Zuid-Koreaanse site Daum. De fabrikant zou volgens het medium niet genoeg exemplaren van de vingerafdrukscanner ontvangen hebben. Door de problemen met de productie van de Galaxy S5 vingerafdrukscanner zou Samsung de Galaxy S5 niet van genoeg scanners kunnen voorzien.

Het aantal exemplaren dat van de band rolde, schijnt namelijk tegen te vallen. Wat voor een consequenties dit gaat hebben is niet bekend, maar verwacht wordt dat het aankomende toestel gewoon in april gelanceerd zal worden. Dat hebben anonieme bronnen aan Datum laten weten.

Lees verder na de advertentie.

Toen bleek dat het aantal exemplaren van de Galaxy S5 vingerafdrukscanner tegenviel, begon Samsung maar eigen scanners te produceren. Dat verliep volgens de Zuid-Koreaanse website tegen. Daarom is Samsung in overleg met Circletec, die het bedrijf zo snel mogelijk van extra sensoren moet voorzien.

De twee bedrijven zouden er volgens Daim al uit zijn. Een contract wordt binnenkort getekend. De voorwaarden zouden zo zijn opgesteld dat de Galaxy S5 nog net de verkoopdatum in april zal halen. Toch is dit nog niet met zekerheid te zeggen.

Galaxy S5 vingerafdrukscanner: meer mogelijkheden

productie Galaxy S5

Samsung en Circletec zouden ook kijken naar de mogelijkheden van een vingerafdrukscanner voor de Galaxy Note 4. Dat toestel zou volgens de laatste geruchten een driezijdig scherm bevatten dat om de telefoon wordt gewikkeld. Op die manier is het display vanuit verschillende hoeken te bekijken.

UPDATE: Samsung ontkent de geruchten en meldt dat er geen problemen zijn met de productie van de vingerafdruksensor.

Samsung onthulde vorige week op het Mobile World Congress de Galaxy S5. Belangrijke toevoeging van dit nieuwe vlaggenschip is de vingerafdrukscanner die in de thuisknop zit verwerkt. Met de Galaxy S5 vingerafdrukscanner kun je onder andere betalen via PayPal en bestanden beveiligen via Knox.

De Galaxy S5 release en prijs

De Galaxy S5 is vanaf 11 april in Nederland en België verkrijgbaar. De Galaxy S5 prijs bedraagt 699 euro voor een los toestel. Hieronder vind je de beste Samsung Galaxy S5 abonnementen van dit moment.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

Lees het laatste Galaxy S5 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu