De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Binnenkort ook proefversies van apps te downloaden in Google Play’

Redactie
9 oktober 2014, 8:22
1 min leestijd
‘Binnenkort ook proefversies van apps te downloaden in Google Play’
Google Play proefversie

Google Play gaat binnenkort aan Android-gebruikers speciale proefversies van apps aanbieden. Deze Google Play proefversies van apps zijn een beperkte versie van de volledig app die de consument kan uitproberen voordat hij of zij beslist om de app daadwerkelijk te kopen. Dit zou niet alleen moeten leiden tot meer downloads binnen Google Play, maar ook tot meer keuze voor de Android-gebruiker. Zij krijgen immers de kans om veel apps te testen en, indien deze bevalt, de app te kopen.

Het is aannemelijk dat de Google Play proefversie van een app beperkte functies heeft, zodat je bijvoorbeeld alleen de belangrijkste functie van een app kunt proberen. Op dit moment bieden veel ontwikkelaars een gratis versie van hun betaalde app aan, die uiteindelijk door de proefversie zou kunnen worden vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Google Play proefversie van apps

De grootte van de proefversie van een app zou ook aanzienlijk kleiner moeten zijn dan de volledige versie. Dit scheelt niet alleen tijd tijdens het downloaden, maar het is ook handig voor degenen met een kleine databundel. Daarnaast zouden de proefversies meer keuze moeten bieden voor Android-gebruikers in opkomende markten die niet veel geld aan apps kunnen uitgeven.

Het is onduidelijk wanneer Google de nieuwe Google Play proefversies wil introduceren, maar volgens The Information laat de nieuwe functie niet lang meer op zich wachten.

Laatste Google Play-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu