De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google lanceert beginnerscursus programmeren voor Android

Erwin Vogelaar
22 juni 2016, 19:30
2 min leestijd
Google lanceert beginnerscursus programmeren voor Android

Google heeft in samenwerking met Udacity een beginnerscursus programmeren voor Android gelanceerd. De cursus is bedoeld voor mensen die nog nooit geprogrammeerd hebben en toch apps willen maken.

Lees verder na de advertentie.

Programmeercursus Android

Wil je apps maken voor Android, maar heb je nog geen enkele ervaring in programmeren? Google schiet te hulp in samenwerking met Udacity. In de digitale universiteit is nu een programmeercursus beschikbaar, speciaal bedoeld voor mensen die nog helemaal niets van programmeren weten. Dus heb je een droom voor een app? Dan is dit het moment.

Tijdens de nieuwe cursus van Google leer je in Java te programmeren en daarnaast gebruik te maken van Android Studio, Googles officiële tool voor het maken van Android-apps. Je start in de cursus met het maken van een bestelformulier voor een koffietent, gaat door naar een app om dieren een asiel bij te houden tot een app om recente aardbevingen in de wereld te laten zien.

Met Udacity hoef je niet naar de universiteit toe om te leren, maar doe je alles op je eigen tempo vanuit huis. Toch sta je in contact met docenten en medestudenten voor feedback en reviews. Als je de nieuwe basiscursus onder de knie hebt, kun je tevens nog aan de slag met een ‘Career-track’. De cursus gaat dan verder om je te leren van het programmeren van Android-apps je werk te maken. De eerste vijftig studenten die de Android Basics-cursus voltooien krijgen deze vervolgcursus gratis.

Start nu

De losse vakken van de basiscursus zijn ook helemaal gratis te volgen via deze pagina. Zonder te betalen heb je echter niet die feedback van docenten en andere manieren waarop je geholpen wordt. Wil je het helemaal zelf doen, dan houdt niets je nu dus tegen. Wil je de volledige cursus echter op de officiële manier doen, dan kun je jezelf inschrijven via deze pagina.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu