Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Project Ara-smartphone draait op Android L voor modulaire hardware

Redactie
30 september 2014, 11:55
1 min leestijd
Project Ara-smartphone draait op Android L voor modulaire hardware
project ara android l

Project Ara, de modulaire smartphone van Google, gaat een aangepaste versie van Android L gebruiken om modulaire hardware – hardware die je zelfstandig kunt vervangen – te ondersteunen. En wat nog interessanter is: de Project Ara Android L-versie maakt het mogelijk om, terwijl het toestel is ingeschakeld, de modulaire hardware aan te passen. Stel: je wilt een grotere accu en haalt daarvoor de camera weg, dan blijft het toestel ingeschakeld en wordt in de software automatisch het verwijderen en daarmee uitschakelen van de camera en het plaatsen en daarmee inschakelen van de grotere accu herkend.

Project Ara is gebaseerd op Phoneblocks, het idee voor een modulaire smartphone van de Nederlander Dave Hakkens. De Nederlander is nu actief met Google bezig om zijn idee naar een echt toestel te vertalen. Eerder noemde Google ‘begin 2015’ als releasedatum van Project Ara. Een werkend prototype wordt bij de tweede Project Ara-ontwikkelaarsconferentie in december getoond.

Lees verder na de advertentie.

Project Ara Android L

De hardwaremodules kunnen niet allemaal worden vervangen binnen de Project Are Android L-versie. Zo kunnen het scherm en de processor sowieso niet worden vervangen, maar is het ook niet mogelijk om het RAM-geheugen te wisselen als de smartphone is ingeschakeld. Hetzelfde geldt voor de opslag-module. Als de smartphone is uitgeschakeld, kan dit wel.

In onderstaande video praat Paul Eremenko, hoofd van de ontwikkeling van Project Ara, je bij over het proces rondom de modulaire smartphone.

Laatste Project Ara-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu