Video: Googles modulaire smartphone Project Ara is springlevend

Erwin Vogelaar
21 mei 2016, 9:41
2 min leestijd
Video: Googles modulaire smartphone Project Ara is springlevend

Project Ara bestaat nog steeds. De modulaire smartphone van Google laat in een nieuwe video zijn veelzijdigheid zien. Ook is er meer nieuws over een releasedatum.

Lees verder na de advertentie.

Project Ara leeft

We horen maar weinig over Googles modulaire smartphone Project Ara. Het laatste nieuws was dat het toestel in 2016 moest verschijnen, maar dat gaat het helaas niet meer worden. Tegenover Wired heeft Google nu gezegd dat het toestel komende herfst naar ontwikkelaars gestuurd wordt en dat wij pas in 2017 er mee aan de slag kunnen. Tevens is het project aardig veranderd. Om weer even een opfrisser te krijgen van wat Project Ara is, een nieuwe video:

Ara: What’s next

Project Ara is een modulaire telefoon die een stapje verder gaat dan bijvoorbeeld de LG G5. In LG’s nieuwste smartphone worden modules in een  sleuf  geschoven, maar blijft de rest van het toestel redelijk vast. Met Project Ara bestaat het toestel uit blokjes die zijn te vervangen, zodat er veel meer mogelijkheden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een betere accu, camera en luidere speaker er tegelijk in stoppen. Deze mogelijkheden zijn ook in de video te zien.

Toch is het toestel sinds de aankondiging minder veelzijdig geworden. Concreet gezegd is het toestel een stukje minder modulair. Het scherm, de processor, het geheugen en werkgeheugen zitten nu vast in het frame. Google stelt dat mensen zich niet druk maken om deze specs, zolang het toestel werkt. Door deze onderdelen vast te zetten is Ara makkelijker te ontwikkelen, maar de beslissing geeft ook minder vrijheid voor diegene die een compleet modulair toestel hadden verwacht. Welke specs het uiteindelijke toestel gaat hebben is nog niet duidelijk, want we weten alleen nog maar dat Ara een 5,3 inch-scherm krijgt.

Project Ara leeft

Project Ara modules

De modules die voor Ara verkrijgbaar zullen zijn, passen op elke plek op het toestel, zolang er genoeg ruimte is. Er zijn in totaal zes plekken voor de modules, die allemaal of 1×2 of 2×2 vakjes in beslag nemen. Naast bovengenoemde modules heeft Google ook al een e-ink-module, voor onder andere notificaties, een standaard om de smartphone rechtop te zetten, een programmeerbare aanraakmodule, een vingerafdrukscanner en stijlmodules zonder extra functie.

Lees het laatste nieuws over Project Ara

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu