Googles modulaire smartphone Project Ara vertraagd

Redactie
29 oktober 2014, 15:23
1 min leestijd
Googles modulaire smartphone Project Ara vertraagd
Project ara release

De modulaire smartphone van Google, genaamd Project Ara, is vertraagd. Het toestel zou oorspronkelijk in januari van volgend jaar worden gelanceerd, maar nu die maand wel erg dichtbij komt heeft Google de releasedatum stilletjes verschoven. Op de officiële website van Project Ara wordt nu over een releasedatum van ‘2015’ gesproken, wat het gehele jaar kan betekenen.

Daarnaast wordt Project Ara als een “beperkte pilot” gelanceerd. Dit betekent dat de modulaire smartphone waarschijnlijk voor een kleine groep testers en ontwikkelaars beschikbaar komt, en nog niet voor de grote consumentenmarkt.

Lees verder na de advertentie.

Project ara release

Project_Ara_scattered_parts

Ook is Google onduidelijk over de prijs van Project Ara. Eerder meldde het bedrijf dat het frame van de modulaire smartphone zo’n 50 dollar zou gaan kosten, nu meldt Google dat het instapmodel een prijskaartje van tussen de 50 en 100 dollar krijgt. Daarmee is de basis van Project Ara duurder geworden, terwijl je dan nog lang niet alle modules voor de smartphone hebt aangeschaft.

Project Ara is gebaseerd op Phoneblocks, het idee voor een modulaire smartphone van de Nederlander Dave Hakkens. Gebruikers kunnen een frame kopen en deze vervolgens aanpassen met modules die zij zelf kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een module voor de camera, accu of opslagruimte. Hierdoor kun je de smartphone blijven upgraden en heb je meer keuze over de eigenschappen van je toestel.

Laatste Project Ara-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu