Bevestigd: Google stopt met modulaire smartphone Project Ara
Erwin Vogelaar

Googles werk met Project Ara stopt. Deze modulaire smartphone zou de eerste echte Google-smartphone worden. Mogelijk komt de modulaire technologie nog wel op de markt via partners.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update: Google heeft het stopzetten van Project Ara tegenover website Venture Beat bevestigd.

Project Ara stopt

Google houdt op met Project Ara. Dit stellen bronnen tegenover Reuters. De modulaire smartphone zou de eerste echte Google-smartphone zijn en de vele modules zouden een nieuw hardwareplatform worden waar ook andere smartphonemakers gebruik van konden maken. Dit betekent echter niet het einde voor Project Ara, want mogelijk komt de technologie toch nog via partners op de markt. Het originele idee waarbij Google dit nieuwe platform compleet zou regulieren is echter van de baan.

project ara stopt

Project Ara zat al in een vergevorderd stadium. Zo zijn er afgelopen mei een hoop partners aangekondigd. Daarnaast zou er komende herfst een versie van het product naar ontwikkelaars uitgestuurd worden. Wel is de visie op het product in de loop van de ontwikkeling veranderd. Zo zou Project Ara aanvankelijk volledig modulair worden, maar later is dit veranderd naar een basissmartphones met modules aan de achterkant. Denk bij deze modules aan een betere accu, betere camera, e-ink-schermpje of modules om puur het uiterlijk van het toestel aan te passen.

Eerder deze week keken we nog naar hoe de modulaire Android-smartphone er voor staat. Naast de LG G5, de toestellen van Motorola en de Fairphone 2 had Google met Project Ara toch wel de meest interessante versie van de modulaire smartphone in handen. Hoewel de technologie nog niet zo vergevorderd is dat je daadwerkelijk zelf je smartphone kunt upgraden door bijvoorbeeld een nieuwe processor of extra RAM er in te drukken, leek Project Ara op een daadwerkelijk interessant hardwareplatform met veel mogelijkheden. Hopelijk komt deze technologie alsnog op de markt, maar we verwachten dan niet meer zo’n open platform als Google voor ogen had.

Lees het laatste nieuws over Project Ara

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.