Googles modulaire smartphone krijgt Tegra K1-chip

Redactie
22 december 2014, 9:16
1 min leestijd
Googles modulaire smartphone krijgt Tegra K1-chip

Project Ara, de futuristische modulaire smartphone van Google, gaat draaien op een Tegra K1-chip van Nvidia. Met deze chip wordt het aankomende Ara-prototype geleverd.

Lees verder na de advertentie.

Project Ara is Googles modulaire smartphone die bestaat uit een basissmartphone met verschillende modules. Zo kun je bijvoorbeeld de module voor de camera, accu, ramgeheugen en andere soorten componenten verwisselen. Wil je liever een grotere accu en een iets slechtere camera? Dan kun je die set-up kiezen.

Bij Project Ara kunnen alle modules worden verwisselen. Het verwisselen van modules is zelfs mogelijk als de smartphone is ingeschakeld. De software herkent de modules dan automatisch. Dit is niet mogelijk bij het scherm en de processor.

Project Ara is gebaseerd op Phoneblocks, het idee voor een modulaire smartphone van de Nederlander Dave Hakkens.

Project Ara Tegra K1-chip

De Project Ara Tegra K1-chip wordt in het aankomende prototype de standaard-chip in het toestel. De K1 van Nvidia wordt op dit moment al gebruikt in de Nexus 9 en is één van de krachtigste chips op de markt. Daarmee lijkt Project Ara redelijk high-end te worden, waarbij het eerste model is gericht op ontwikkelaars en early adopters. Het andere prototype maakt gebruik van een Marvell PXA1928-chip.

projectara-kl

De verwachting is dat Google meer over Project Ara bekend gaat maken tijdens de ontwikkelaarsconferentie in januari. De commerciële release vindt plaats in 2015, maar het is vooralsnog onbekend wanneer dit precies is. Het toestel zou een basisprijs van tussen de 50 en 100 dollar krijgen, waarna gebruikers de modules nog moeten aanschaffen.

Laatste Project Ara-nieuws

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu