De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Project om Android-apps naar Windows 10 te brengen stopgezet

Gijs Ettes
26 februari 2016, 9:13
1 min leestijd
Project om Android-apps naar Windows 10 te brengen stopgezet

Microsoft heeft project Astoria, dat het doel had om Android-apps om te zetten naar Windows 10, officieel stopgezet. De focus zal nu liggen op Islandwood, dat ontwikkelaars iOS-apps laat porten  naar Microsofts platform.

Lees verder na de advertentie.

Project Astoria stopgezet

Astoria en Islandwood werden gelijktijdig gelanceerd, maar alleen laatstgenoemde – beter bekend als Windows Bridge for iOS – zal blijven bestaan. Microsoft schrapt Astoria om verwarring te voorkomen. Het bedrijf kreeg feedback dat het te veel was dat er twee Bridge-technieken waren om apps van mobiele platformen naar Windows 10 te brengen. Bridge for iOS is nu de enige manier voor ontwikkelaars om hun mobiele apps naar Windows 10-apparaten, waaronder smartphones, computers en de Xbox, te porten.

Microsoft adviseert Android-ontwikkelaars om naar de Bridge for iOS of Xamarin te kijken. Dat bedrijf werd onlangs door Microsoft overgenomen en maakt tools waarmee ontwikkelaars apps kunnen maken die voor verschillende platforms kunnen worden gegenereerd. Wat de overname heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

Overigens zijn in de Play Store steeds meer apps van Microsoft te vinden. Naast bekende namen als Word, Excel en Outlook zagen we de afgelopen tijd ook Send (alternatief voor WhatsApp), Hyperlapse (timelapse-app), Cortana (digitale assistent) en Office Lens (scanner) in Google Play verschijnen. Begin deze maand nam Microsoft de populaire toetsenbord-app Swiftkey over. De voorspellende techniek achter die app gaat het bedrijf waarschijnlijk voor zijn eigen Word Flow-keyboard gebruiken.

Het laatste nieuws over Microsoft

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu