Eerste partners voor Googles Project Brillo bekend

Erwin Vogelaar
6 januari 2016, 19:00
1 min leestijd
Eerste partners voor Googles Project Brillo bekend

Google wil met Project Brillo orde in de chaos van Internet of Things scheppen. Vanaf de CES-beurs is nu meer duidelijkheid over de eerste partners.

Lees verder na de advertentie.

Project Brillo partners

Hoewel Internet of Things al jaren in opkomst is, is er tijdens de CES-beurs in Las Vegas op dit moment weinig anders te zien. Het gaat niet enkel meer om smartphones, pc’s en andere meer standaard communicatieapparaten, maar ook slimme koelkasten, wasmachines en magnetrons die ons berichtjes willen sturen en communiceren met het internet. Al deze apparaten moeten overzichtelijk samenkomen en daar komt Googles Project Brillo om de hoek kijken.

Project Brillo partners

Het op Android gebaseerde Brillo moet een ecosysteem voor Internet of Things worden, maar het kan niet werken als andere bedrijven er geen hardware voor maken. Het is duidelijk dat er nu in 2016 ieder geval al zes bedrijven meewerken aan Brillo. het gaat hier onder andere om LG, dat zelf een fysieke hub ontwikkelt om alle Internet of Things-apparaten met elkaar te verbinden. Ook Asus is aan boord, wat geen verrassing is omdat het bedrijf ook de tweede OnHub-router van Google maakt.

De andere bedrijven zijn Harman, die we kennen van de speakers, en Kwikset, dat slimme sloten maakt. Als laatste doet microcontroller-maker Marvell ook mee. Met de microcontrollers van dit bedrijf kunnen ontwikkelaars en hobbyisten Internet of Things-apparaten maken.

Smarthomes

Eerder zette Google zelf al de eerste stappen in de Internet of Things met Nest, een slimme thermostaat. In 2015 heeft Google Brillo aangekondigd, omdat het bedrijf een toekomst ziet in Internet of Things. Sindsdien is er nog niet veel meer bekend over wat Google exact wil gaan maken. Daar zal dit jaar ongetwijfeld verandering in komen. Google is niet het enige bedrijf dat een plekje wil veroveren als leider van onze smarthomes, dus 2016 wordt een interessant jaar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu