Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit is de Levi Commuter, Googles peperdure slimme jasje

Thomas Haenen
13 maart 2017, 12:21
2 min leestijd
Dit is de Levi Commuter, Googles peperdure slimme jasje

Google en Levi lanceren eind dit jaar een jasje voorzien van verschillende slimme functies. Met Project Jacquard kun je je smartphone bedienen door op verschillende plekken van het jasje te tikken en swipen.

Lees verder na de advertentie.

Google Project Jacquard

De twee bedrijven kondigden hun samenwerking een jaar geleden aan, op de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie. Het plan was toen dat het eerste product van die samenwerking dit voorjaar zou verschijnen, maar om onbekende redenen was er iets meer tijd nodig. Ivan Poupyrev, Google’s hoofd van het project, maakte vandaag bekend dat het slimme jasje vanaf dit najaar in de winkels voor zo’n 350 dollar.

Het jasje is ontwikkeld door ATAP, Google’s experimentele hardwaredivisie. Deze afdeling was ook verantwoordelijk voor onder andere Project Ara (modulaire smartphones) en Project Tango (experimenten met augmented reality). Als onderdeel van dat laatste project verscheen recentelijk de Lenovo Phab 2 Pro.

Zo werkt Google’s slimme jasje

Project Jacquard is de naam van dit nieuwe project, waarbij Google de hardware voor zijn rekening neemt en Levi het ontwerp. Dat ontwerp is namelijk gebaseerd op Levi’s traditionele Commuter Trucker Jacket, een stoer denimjasje. Het is voorzien van een speciale stof dat gemakkelijker aanrakingen kan registreren.

Daardoor kan het Levi-jasje gebruikt worden als afstandsbediening voor je smartphone. Door te swipen over je armen ga je naar het volgende nummer in een muziek-app, een korte tik pauzeert. Met swipes op specifieke locaties kun je ook bepaalde opdrachten geven; zo kun je een route inplannen of notificaties laten voorlezen. Google en Levi zeggen de launch slechts als startpunt voor de nieuwe technologie te zien. In de toekomst moeten er meer functies toegevoegd worden aan het jasje.

Google’s samenwerking met modemerken lijkt bepaalde aannames te ontkrachten. Zo verscheen recentelijk een onderzoek van modeblog Dresscode.nl waaruit zou blijken dat Apple-gebruikers veel meer bezig zijn met hun stijl dan Android-gebruikers. 36 procent van alle Apple-gebruikers heeft meer dan vijftien paar schoenen, zo bleek uit een enquete onder 5393 Nederlanders en Belgen. Bij Android-gebruikers lag dat percentage op slechts 30 procent.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu