De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google ziet slimme kleding als de volgende stap in wearables

Erwin Vogelaar
21 mei 2016, 18:39
2 min leestijd
Google ziet slimme kleding als de volgende stap in wearables

Google is druk bezig met Project Jacquard, een project voor het maken van slimme kleding. Het eerste product is een spijkerjas van Levi’s, maar er komt meer aan.

Lees verder na de advertentie.

Project Jacquard

Google en Levi’s hebben samen de Jacquard smart jacket onthuld, een slimme spijkerjas als onderdeel van Project Jacquard. De smart jacket ziet er uit als een stijlvolle spijkerjas, maar je kunt er telefoongesprekken mee opnemen, Google Maps-navigatie mee oproepen, Spotify mee besturen en meer. De focus voor de jas ligt op fietsers, die op deze manier beter kunnen opletten op de weg. De jas ziet er zo uit:

De smart jacket werkt door twee verschillende onderdelen. Allereerst zitten er sensoren in de stofverwerkt, maar dat is nauwelijks te zien. In de huidige versie is het uiteinde van de mouw nog wel wat stijf en gebold, maar mogelijk merk je daar niets van. Tevens kan het product nog verbeterd worden, zodat de sensoren nog minder opvallen.

Daarnaast is er een extra tag die je aan de jas bevestigt. Deze tag verbindt de sensoren met je smartphone en heeft een ledlampje voor notificaties. De tag is ook weer los te maken maken als je het via usb wil opladen, of als je de jas in de wasmachine wil gooien. Combineer deze twee onderdelen en je kunt de mouw op verschillende manieren aanraken om acties te ondernemen. Bijvoorbeeld je vingers op en neer bewegen voor het regelen van het volume.

Meer kleding

De jas van Levi’s is nog maar de eerste stap voor Project Jacquard. Google heeft al aangegeven ook met andere bedrijven te gaan werken aan kleding voor verschillende situaties. Denk hierbij aan sportkleding, zakelijke kleding en dergelijke. De Jacquard smart jacket zal vanaf 2017 verkrijgbaar zijn. Over de prijs is nog niets bekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu