Dit gebeurt er als Googles kunstmatige intelligentie mode ontwerpt
Erwin Vogelaar

Project Muze is Googles nieuwste manier om zijn kunstmatige intelligentie te testen. Deze keer door het ontwerpen van mode. De resultaten zijn opvallend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit is Project Muze

Hoelang zal het nog duren tot kunstmatige intelligentie al onze banen overbodig maakt? Mode-ontwerpers lijken zich voorlopig nog geen zorgen te hoeven maken. Google heeft met Project Muze namelijk zijn kunstmatige intelligentie kleding laten ontwerpen, maar het resultaat is nog niet al te best. Gelukkig wordt machine learning bij Google ook voor een hoop handige dingen gebruikt die wel goed werken, zoals stemherkenning, vertaling en het zoeken naar afbeeldingen in Google Foto’s.

project muze

Google heeft voor dit project samengewerkt met Zalando. Er is een combinatie gebruikt van een neuraal netwerk en esthetische parameters van Google Fashion Trends Report. Het neurale netwerk is vervolgens data gevoerd over kleur, textuur en stijl van meer dan zeshonderd mode-experts. De mode die Project Muze vervolgens weet te ontwerpen is op zijn minst bijzonder te noemen. Wij zijn zelf geen mode-experts, dus het is moeilijk om een oordeel te vellen over de creaties. Toch denken we dat de echte professionals zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken.

Op de website van Project Muze kun je een persoonlijke creatie laten maken, door enkele vragen te beantwoorden. Voed Project Muze je gender, leeftijd, gemoedstoestand, je favoriete kunststroom en een tekening en er wordt wat voor je gemaakt. Wij hebben dit ook gedaan en zo gaan wij binnenkort de straat op:

Project Muze

Google AI

Google staat er om bekend om met bijzondere projecten zijn kunstmatige intelligentie te testen en te verbeteren. Zo laat Google de AI potjes Go spelen en een hoop liefdesromans lezen. Alle lessen die Google hier mee leert, gaan we terugvinden in Googles nieuwe persoonlijke assistent, die binnenkort gelanceerd gaat worden in Googles berichten-app Allo.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.