De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

3 zaken die je moet weten over Googles Project Soli

Erwin Vogelaar
22 mei 2016, 14:32
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over Googles Project Soli

Googles Project Soli is een unieke technologie voor het besturen van wearables. Sinds de introductie zijn we een jaar verder. Wat is er nieuw? Tijdens Google I/O liet Google meer zien.

Lees verder na de advertentie.

Project Soli

Google liet een jaar geleden voor het eerst Project Soli zien, een technologie waarbij radartechnologie gebruikt wordt om subtiele vingerbewegingen te registeren. Dit zorgt voor een nieuwe manier van apparaten besturen. Denk bijvoorbeeld aan het drukken op een knop door enkel je wijsvinger en duim op elkaar te drukken, of het verhogen van het volume door je duim over je wijsvinger te glijden. Voor een opfrisser is dit de video die Google een jaar geleden liet zien om het project te introduceren:

1. Minder stroom

Belangrijk voor een technologie die voornamelijk in wearables verwerkt gaat worden, is dat het weinig stroom verbruikt. Dit was een jaar geleden nog een klein probleempje. Inmiddels is de stroomconsumptie enorm verlaagd. De technologie is 256 keer zo efficiënt, terwijl handbewegingen nog altijd met 18,000 frames per seconde gemeten worden. Dit maakt het mogelijk om Project Soli daadwerkelijk in een smartwatch te stoppen.

2. Meer dan wearables

In ons artikel met onze wensen voor de ultieme smartwatch, hadden we het al over onze wens voor alternatieve besturingen. Hoewel je met Project Soli nog wel twee handen nodig hebt om een smartwatch te besturen, geeft het toch weer talloze nieuwe mogelijkheden. De technologie gaat echter ook in andere producten gebruikt worden, zodat ontwikkelaars minder afhankelijk zijn van knoppen in het design van hun apparaten. Zo heeft het team een speaker gemaakt die bestuurd wordt via vingerbewegingen die tot vijftien meter ver geregistreerd worden.

Project Soli

3. Voorlopig nog niet beschikbaar

We kunnen niet wachten om zelf met deze technologie aan de slag te gaan, maar we zullen helaas nog even moeten wachten. Google zal in 2017 een nieuwe developer kit naar ontwikkelaars uitsturen. Het zal dus niet voor 2018 zijn dat we zelf onze vingers aan het werk mogen zetten. Mogelijk wat voor Android Wear 3.0-horloges?

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu