De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google test dienst om games via Chrome-browser te spelen

Michel van 't Klaphek
2 oktober 2018, 8:17
2 min leestijd
Google test dienst om games via Chrome-browser te spelen

Gratis de nieuwe Assassin’s Creed spelen zonder dat je daarvoor een dure console of pc nodig hebt: klinkt ideaal, toch? Google zoekt testers voor Project Stream, maar waarschijnlijk mag jij niet meedoen.

Lees verder na de advertentie.

Project Stream: Netflix voor games

De populaire game-uitgever Ubisoft en Google gaan samenwerken met Project Stream. Dit is een test om games te streamen via Google Chrome, de browser. De eerste game die je via het platform kunt streamen is Assassin’s Creed Odyssey, het nieuwste deel in de populaire serie.

Google is op zoek naar mensen die de streamingdienst willen testen en de game daarom gratis kunnen spelen. Mocht je nu helemaal enthousiast zijn, dan hebben we slecht nieuws voor je: je moet namelijk Amerikaans staatsburger zijn om mee te doen.

Project Stream is een nieuw project van Google waarbij je games kunt spelen in de Chrome-browser. Je hoeft hierbij dus geen spellen te downloaden of installeren, maar je kunt direct vanuit de browser gamen. Je kunt het vergelijken met Netflix, maar dan voor games.

Voorlopig nog toekomstmuziek

Google laat in een persbericht weten dat Project Stream momenteel niet meer is dan een test, en dat er nog een hoop problemen opgelost moeten worden voordat het platform geschikt is voor het grote publiek.

De grootste uitdaging is momenteel de power die nodig is om games te streamen. Netflix-films en YouTube-video’s moeten soms even bufferen, of tijdens het afspelen laden, maar dat is bij games natuurlijk niet handig. Zodra jij op je controller een beweging maakt, moet deze direct op het beeldscherm te zien zijn.

De test van Project Stream start op 5 oktober en loopt door tot halverwege januari. Amerikanen kunnen zich momenteel aanmelden, waarna Google willekeurig een onbekend aantal uitnodigingen verstuurt. Eerder ging het gerucht dat Google zou werken aan een eigen spelcomputer met codenaam Yeti.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google-blog
Bron afbeelding: Flickr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu