Google houdt speciaal game-evenement op 19 maart: dit kun je verwachten
Michel van 't Klaphek

Google heeft de media uitgenodigd voor een speciaal evenement tijdens de Game Developers Conference (GDC) op 19 maart. Waarschijnlijk geeft het bedrijf hier meer duidelijkheid over Project Stream, een streamingdienst om games via de browser te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Project Stream onthulling op 19 maart’

Het zoekmachinebedrijf heeft een nogal cryptische uitnodiging naar journalisten verstuurd. Hierin valt te lezen dat ‘alles duidelijk wordt’ op 19 maart tijdens de GDC te San Francisco. Het evenement vindt plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd. De uitnodiging sluit af met een vaag filmpje.

Project Stream Onthulling 19 maart

Alhoewel Google het beestje niet bij de naam noemt, gaat het hier waarschijnlijk om Project Stream. Met deze streamingdienst kun je games spelen via Googles eigen Chrome-browser. Afgelopen oktober testte Google deze dienst al uit onder een kleine groep. Zij konden de nieuwste Assassin’s Creed Odyssey toen gratis via de browser spelen.

Het voordeel van zo’n dienst is dat je de games niet hoeft te installeren, en dat je voor een vast bedrag per maand kunt spelen. Je kunt Project Stream dus vergelijken met een Spotify– of Netflix-abonnement, maar dan voor games.

Andere mogelijkheden

Waarschijnlijk gaat Google op de beurs meer details over Project Stream naar buiten brengen. Zo weten we nog niet hoe snel je internetverbinding moet zijn, welke uitgevers zich al hebben aangesloten en hoeveel games er in het assortiment zitten. Ook over de prijs is nog met geen woord gerept.

Play Store Black Friday-aanbiedingen

Project Stream is niet de enige gamedienst waar Google mee bezig is. Het bedrijf zou ook werken aan Play Pass, een abonnement waarbij je voor een vast bedrag per maand ongelimiteerd games uit de Play Store kunt spelen.

Daarnaast hebben we ook nog de Yeti, Googles vermoedelijke spelcomputer. Er wordt al maanden gesproken over deze console waarmee je games kunt streamen. Onlangs ging nog een gerucht dat je deze spelcomputer kunt inpluggen aan de achterkant van je tv, net zoals een Chromecast. Tot slot is het ook nog mogelijk dat alle hierboven besproken opties in werkelijkheid één abonnement vormen.

Uiteraard doet Android Planet verslag van het evenement. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.