‘Project Tango-smartphone krijgt groot 6,4 inch-scherm’

Wouter Nijsen
6 juni 2016, 11:27
1 min leestijd
‘Project Tango-smartphone krijgt groot 6,4 inch-scherm’

De eerste Project Tango-smartphone, die wordt gemaakt door Lenovo, krijgt waarschijnlijk een 6,4 inch-scherm. Ook is de naam van het toestel gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Project Tango-smartphone

Beroepslekker Evan Blass laat via zijn Twitter-account weten dat de Project Tango-smartphone van Lenovo en Google voorzien is van een 6,4 inch-scherm. Hiermee is het toestel nog groter dan de Nexus 6(P), waarbij een resolutie van 2560 bij 1440 pixels wordt gehanteerd om beelden scherp op het scherm te tonen.

project tango-smartphone

Blass meldt ook dat de eerste Project Tango-smartphone de `PHAB2 Pro` gaat heten. Verdere specificaties zijn nog niet bekend, wel is de verwachting dat de telefoon minder dan 500 dollar gaat kosten. De PHAB2 Pro wordt mogelijk op het Lenovo-event Tech World aangekondigd, dat aanstaande donderdag (9 juni) plaatsvindt.

Over Project Tango

Project Tango is een technologie waarmee smartphone omgevingen in 3D kunnen vastleggen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van meerdere camera`s, die ook gebruikt worden om gebouwen aan de binnenkant in kaart te brengen, waardoor navigatie binnenhuis mogelijk wordt.

De afgelopen tijd hebben veel ontwikkelaars meegewerkt aan Project Tango en tientallen apps ontwikkeld. Project Tango zou ook cruciaal zijn voor de plannen die Google met virtual reality heeft. De techniek maakt het voor ontwikkelaars namelijk mogelijk om een realistische vr-ervaring in apps en games te realiseren.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Evleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Lenovo Phab 2 Pro
Lenovo Phab 2 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu