Projectteam NitDroid boekt nog steeds vooruitgang

Redactie
27 augustus 2010, 13:25
1 min leestijd
Projectteam NitDroid boekt nog steeds vooruitgang
nitdroid

De dames en heren van project NitDroid werken hard aan een stabiele port van Android voor op de Nokia N900. Deze week is er een nieuwe video verschenen op het YouTube-kanaal van drunkdebugger, waarop Android in werking te zien is. Het is al mogelijk om met NitDroid te telefoneren, maar het besturingssysteem van Google werkt nog niet erg soepel op een Nokia-telefoon. Het projectteam geeft toe dat er nog veel werk te verzetten is.

“Ons doel is het realiseren van een stabiele port van Android OS op de Nokia Internet Tablets (N8x0 en N900)”, staat op de website van het projectteam. “We nodigen iedereen uit om ons te helpen om een succesvolle port te ontwikkelen.”

Lees verder na de advertentie.

Op de Nokia N900 draait Symbian, een besturingssysteem van Nokia, Ericsson, Panasonic en Samsung. Hoewel veel mensen een Nokia-telefoon kopen, is Symbian als besturingssysteem niet zo populair als iOS van Apple en Google Android. Nokia is overigens niet van plan om in de nabije toekomst van besturingssysteem te wisselen.

De onderstaande video laat de huidige stand van zaken zien. Er moet nog een hoop verbeterd worden, maar de toekomst ziet er zonnig uit.

Via: Softpedia

Spotlights: Android, Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's