De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Deze Samsung-sandwich was prototype voor opvouwbare smartphone’

Thomas Haenen
18 juni 2018, 9:44
2 min leestijd
‘Deze Samsung-sandwich was prototype voor opvouwbare smartphone’

Samsung werkt al geruime tijd aan opvouwbare smartphones. Beelden van een oud prototype tonen echter dat dat ontwerp lang niet zo futuristisch is als je zou denken.

Lees verder na de advertentie.

Prototype opvouwbare Samsung-smartphone uitgelekt

Op Twitter zijn afbeeldingen opgedoken van Samsung Project V. Het zou een prototype voor een opvouwbare smartphone zijn, dat dateert uit 2015 of 2016. Wel is het een vrij primitieve versie van de technologie: in plaats van een enkel opvouwbaar of oprolbaar scherm, lijkt het meer of Samsung twee schermen aan elkaar heeft gelijmd.

Het toestel heeft het ontwerp van de Galaxy-smartphones van die tijd, met relatief grote schermranden en een metalen behuizing. Naast het primaire scherm zit een tweede scherm van hetzelfde formaat. Dat lijkt met een scharnier bevestigd, zodat je het ook weer weg- of dicht kan kan klappen. Het primaire deel is relatief dik en lijkt over de accu en andere hardware te beschikken, terwijl het deel met het tweede scherm wat dunner lijkt.

‘Galaxy X echt opvouwbaar’

Volgens de bron van de afbeeldingen is Project V inmiddels stopgezet. Dat betekent echter niet dat Samsung niet meer in opvouwbare smartphones gelooft. Geruchten over een ‘Galaxy X’ zoemen al ruim een jaar rond. Topmensen van het bedrijf hebben aangegeven dat een opvouwbare smartphone mogelijk eind 2018 of begin 2019 het levenslicht ziet.

Wel ziet die technologie er dan waarschijnlijk heel anders uit dan dit prototype. Samsung heeft inmiddels opvouwbare oled-schermen ontwikkeld. Nu worden die nog ingezet voor het lichtgebogen scherm dat bijvoorbeeld in de Galaxy S9 zit, maar straks gaat die flexibiliteit nog een stap verder. Uiteindelijk zou het doel zijn om één groot scherm te maken, dat opgevouwen kan worden tot een handzaam scherm voor je telefoon. Daardoor kan het toestel zowel als smartphone en tablet gebruikt worden.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu