Pulse News Reader: bijzondere rss-lezer voor Android

Wouter Nijsen
29 juli 2010, 13:24
2 min leestijd
Pulse News Reader: bijzondere rss-lezer voor Android

Pulse News Reader is een nieuwe rss-lezer voor Android die bijzonder geschikt is voor gebruikers die houden van een mooie grafische weergave. In plaats van een statische tekstweergave laat Pulse het nieuws zien in een mozaïek van tegels. Elke tegel bevat een afbeelding en het onderwerp van het nieuwsbericht. De verschillende tegels worden in een aantal rijen weergegeven waar je zowel horizontaal als verticaal doorheen kunt scrollen. Wanneer je een leuk artikel ziet selecteer je de betreffende tegel waarna het hele artikel opent. Een aardige mogelijkheid van Pulse is de mogelijkheid om de nieuwsitems op te slaan zodat je ze op een later tijdstip off-line kunt lezen. zoals tegenwoordig bijna gebruikelijk is kun je ook vanuit deze applicatie nieuwsitems delen met je vrienden via o.a. Twitter en Facebook.

Om je favoriete feeds toe te voegen is een zoekscherm beschikbaar waar het invoeren van de feednaam veelal voldoende is om de juiste te vinden. Hoewel je wel je feeds uit Google Reader kunt importeren is synchroniseren met deze dienst helaas niet mogelijk. Helaas is het niet alleen maar lof voor deze nieuwe RSS-lezer. Het grote manco van Pulse is dat je slechts maximaal twintig feeds binnen de applicatie kunt volgen. Ook is in het mozaïek niet altijd een afbeelding te zien aangezien Pulse bepaalde eisen stelt aan de opmaak van de rss-feed.

Lees verder na de advertentie.

Feed News Reader is direct afgeleid van Pulse  voor iPhone. Deze beide versies hebben eigenlijk te lijden onder het relatief kleine scherm van een smartphone. Origineel is Pulse ontwikkeld voor het 10 inch scherm van de iPad en komt op dit grote scherm duidelijk beter uit de verf. Neemt niet weg dat de eerste bewering in dit artikel nog steeds geldig is: ben je erg visueel ingesteld en dol op een mooie grafische weergave dan is Pulse News Reader voor Android zeker het proberen waard.

Pulse Mini kost $1,99 en is te vinden in de Android Market. Direct downloaden kan door het scannen van de QR-code of door met de browser van je Android-telefoon deze link te selecteren. Suggesties voor het verbeteren van Pulse kun je kwijt via de website van de ontwikkelaar.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's