Nieuwe technologie laadt je toestel razendsnel op

Erwin Vogelaar
30 mei 2016, 20:33
2 min leestijd
Nieuwe technologie laadt je toestel razendsnel op

Het Taiwanese bedrijf MediaTek heeft een nieuwe technologie voor het snel opladen van smartphone-accu’s geïntroduceerd. In twintig minuten is je toestel voor 70 accu opgeladen, zonder dat je toestel warm wordt.

Lees verder na de advertentie.

MediaTek Pump Express 3.0

Onder de naam Pump Express 3.0 heeft het Taiwanese bedrijf MediaTek tijdens Computex 2016 een nieuwe technologie onthuld voor het sneller opladen van de smartphone-accu van de toekomst. De nieuwe oplaadmethode zorgt ervoor dat een accu van nul naar zeventig procent gaat in maar twintig minuten. Het bedrijf stelt dat bij de accutechnologie van andere bedrijven, je zeker veertig tot honderd minuten moet wachten tot je toestel voor zeventig procent opgeladen is. Vijf minuten opladen is met Pump Express 3.0 al genoeg voor vier uur bellen in ideale omstandigheden. Om de technologie te promoten heeft MediaTek  de onderstaande video gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=mfWrF2NdkKQ

Naast deze snelheid heeft het bedrijf er ook voor gezorgd dat een toestel minder warm wordt tijdens het opladen, door de elektrische lading direct de accu in te sturen via usb-c. Dit klinkt niet heel veilig, maar het bedrijf heeft meer dan twintig beveiligingsmaatregelen genomen waardoor het niet gevaarlijk moet zijn. Dit directe opladen, van de adapter naar de accu, kan wel eens de toekomst zijn van hoe we onze toestellen gaan opladen. MediaTek verwacht dat Pump Express 3.0 eind dit jaar al in toestellen gebruikt gaat worden. In welke toestellen is nog niet bekend.

De vorige versie van deze technologie, Pump Express 2.0, is gebruikt door onder andere Sony en Lenovo voor hun toestellen. Door de verbeterde efficiëntie van het laden en verminderde hitte, weet Pump Express 3.0 meer dan vijftig procent minder stroom te verspillen dan de voorganger. Wat we nu nog nodig hebben is echte vooruitgang in hoelang accu’s meegaan. Extra snel opladen is uiteraard erg praktisch, maar het liefst hangen we onze toestellen gewoonweg minder vaak aan de lader.

Bron: GSM Arena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu